Hírek
Hétfőtől kemény áremelés lép életbe a benzinkutakon
Hétfőtől kemény áremelés lép életbe a benzinkutakon
Hirdetés

Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója december végén jelentette be az Indexnek, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítik a kötelező jövedékiadó-emelést.

Mint mondta, az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal.

A Népszava információi szerint a magyarországi töltőállomások többsége pénteken megkapta az utóbbi, 21 forintos üzemanyagár-emelésre vonatkozó utasítást.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az Indexnek korábban úgy nyilatkozott, hogy a január elsején bevezetett 20 forintos áremelésnek piacformáló hatása lett.

Hirdetés

„Bár korábban nem minden esetben érvényesült a vállalat piacformáló hatása, most lehetett arra számítani, hogy a piaci szereplők követik az árazásban” – mondta Bujdos Eszter, aki arra is kitért, hogy voltak olyan benzinkutak, amelyek egy részletben emelték meg a benzin és a gázolaj árát, azonban később kénytelenek voltak korrigálni.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az Index kérdésére elmondta, hosszú távon nem várható jelentős árcsökkenés az üzemanyagáraknál, ugyanis az árak alakulására döntő hatással vannak külső tényezők, mint a szemünk előtt zajló háborúk, amelyek sora könnyen lehet, hogy további konfliktusokkal bővül.

Hogy egy aktuálisan fenyegető esetet említsünk, egy közel-keleti front megnyitása akár 15 százalékos áremelést is eredményezhet a hazai piacon. Ez a szám ugyanakkor spekulatív, a válságok súlyától és konkrét jellegétől függően sokkal nagyobb árrobbanás is lehet
– összegezte a helyzetet a magyar vállalat első embere.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés