Hirdetés

Hírek
Hétfőtől javul a helyzet a Blahán
Hétfőtől javul a helyzet a Blahán
Hirdetés

Augusztus 23., hétfőtől felszabadul egy-egy sáv Budapesten, a Rákóczi úton – a IV. ütemhez érkezett a Blaha Lujza tér felújítása.

Budapesten hétfőtől a Blaha Lujza térnél a Rákóczi úton ismét irányonként két sávot használhatnak az autósok. A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a tér belső részét, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

A Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél irányonként a két külső sáv járható, a belső sávokat zárják le a forgalom elől augusztus 23-ától, hétfőtől. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sávot használhatnak az autósok. A tér, valamint a csatlakozó Márkus Emília és a Somogyi Béla utca lezárása változatlan, a Stáhly utcában és a Kőfaragó utcában is az előző ütemben bevezetett, megfordított forgalmi rend szerint közlekedhetnek az autósok. A csomópontban új munkaterületet kerítenek el a forgalom elől: a 4-es, 6-os villamospályához legközelebb eső területen, a Rákóczi út középszigeteinél, valamint az Erzsébet körút 2. előtti területen folyik a munka.

A korábbi korlátozások érvényben maradnak, tehát a Nagykörúton irányonként egy forgalmi sávon haladhat a forgalom, továbbra is lehetséges a jobbra kanyarodás. A Rákóczi úton a közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a Keleti pályaudvar felé közlekedő buszok megállója után az autóbuszoknak van elsőbbsége besorolni a forgalmi sávba, mivel a buszsáv ideiglenesen megszűnt a csomópontban.

Hirdetés

A Keleti pályaudvar felé közlekedő 7-es autóbuszcsalád megállóját gyalogosan az aluljáró felől, illetve a Népszínház utca és az Astoria irányából egy mobilkerítések által leválasztott gyalogos folyosón keresztül lehet megközelíteni. A 4-es és a 6-os villamos megállója, valamint a 7-es autóbuszcsalád Keleti pályaudvar felé közlekedő megállói közötti, a Rákóczi úthoz közelebbi gyalogátkelő továbbra is zárva van, csak a Népszínház utca felőli felszíni gyalogátkelő használható.

A nagykörúti kerékpársáv ideiglenesen megszűnt a csomópontban, az irányonként fennmaradó egy forgalmi sávban közlekedve lehet átjutni kerékpárral a csomóponton. Javasoljuk a IV. építési ütem ideje alatt – az előző ütemekhez hasonlóan – a kerékpáros alternatív útvonalakat használni a párhuzamos utcákban. A Rákóczi tér felé a Wesselényi utca–Klauzál utca–Márkus Emília utca–Stáhly utca–Somogyi Béla utca útvonalat ajánljuk.

A 4-es és a 6-os villamos a felújítás idején végig közlekedik, a munkák nem érintik a járat Blaha Lujza téri megállóját. A Blaha Lujza tér felújításával párhuzamosan a Corvin Áruház felújítása is zajlik, ezért az épület körül mobilkerítések határolják a munkaterületet.

 

Blaha térkép, IV. ütem
Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés