Hirdetés

Gondolkodtató
Háttal kell várni a buszt Marcalin
Háttal kell várni a buszt Marcalin
Hirdetés

Senki sem tudja, miért áll fordítva a buszmegálló a marcali Noszlopy utcában immár húsz éve.

A szakembereknek is föladta a leckét az az egyedi megoldás, ami Marcalin született az egyik buszváró kialakításakor. Teljesen úgy néz ki, mint bármelyik hétköznapi buszmegálló. Csak éppen a járdára néz, nem a főútra, az utasoknak háttal kell várniuk a buszt. A megálló táblája sem ott van, ahol kellene.

– Ez Marcali egyik főútján van, és már jó messziről látszik a furcsaság – mondja a Borsnak a megállót lefotózó Tibor. – Mint­ha az emberek üvegkalitkában lennének.

A marcaliak nem értik, pontosan mi a megoldás oka. Egy környékbeli férfi szerint az erős szél miatt ilyen, egy másik szerint az autók alól felcsapódó víz miatt építették így. Bár azt ő sem értette, akkor miért nem ilyen a többi megálló. „Lehet esőben is cigizni!” – vágta rá egy utcában lakó.

A rejtélyhez a megálló mögött lakó Laki Jánosné sem tudott közelebb vinni. De kiderült, hogy szinte senki sem használja a várót. – Úgy 1995-ben építették. Eleve a mi kapubejárónk elé akarták tenni. Szerintem be is tették volna, ha nem lenne egy nagy vízakna alattunk. Nem tudták odabetonozni, ezért rakták négy méterrel arrébb a táblától. De hogy miért fordítva, én sem tudom – tűnődött a baromfitenyésztéssel foglalkozó asszony.

Hirdetnél itt??? Katt ide!
Sem a megállónál lakó asszony, sem az alpolgármester nem tudja a magyarázatát a dolognak

– Az egész nagyon bosszantó, minden utas az én ablakom alatt gyülekezik, nem a megállóban. Reggel 5.10-től, az első busztól egészen este tízig. Negyed­óránként fékez egy busz, mert a keszthelyi és a hévízi is erre jár, de az sem a megállóban, hanem az ablakomnál áll meg – mondja Lakiné. A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél annyit mondtak a Borsnak, hogy már számtalan egyedi megoldást láttak, de erről az önkormányzat műszaki osztálya dönthetett.

– Elképzelhető, hogy mivel nagy forgalmú szakasz, a fröcskölő víz miatt találták ezt ki – találgatott marcali alpolgármestere, Bereczk Balázs is.

 

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/hattal-kell-varni-a-buszt-marcalin/136083?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=adminpost

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés