Hirdetés
Gondolkodtató
Hatalmasat esett a robogós, mert a figyelmetlen sofőr ráhúzta a kormányt
Hatalmasat esett a robogós, mert a figyelmetlen sofőr ráhúzta a kormányt
Hirdetés

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt, aki részletesen leírta, hogy mit tapasztalt a baleset előtt és hogy szerinte mi válthatta ki a Suzuki sofőrjéből azt, ami végül balesethez vezetett:

“Nagyon meleg volt aznap (06.30., a felvételen a dátum/idő hibás), ahogy ezen a héten szinte folyamatosan.

A Nagyvárad térről mentem a Haller utcán, a Soroksári útra. A Mester utca előtt jártam, mikor elhaladtam a sárga Suzuki és a robogós mellett.

Előttem egy román rendszámú autó, ő előtte pedig két egymás után haladó biciklis. A biciklisek sajnos csak ezt a sebességet tudták tartani, ami már az előttem lévő autósnak sem tetszett, ezért bár a Mester utcára akart jobbra kanyarodni (van jobbra kanyarodó sáv) még előtte kormányt rángatva majdnem belement a biciklisek balról előzésébe a középső, egyenesen haladó sávban.

A felvételen hallható, hogy magamban el is mondom, hogy “nem tudod kielőzni őket – a kereszteződés előtt. (Erre ő is rájött, fel is hagyott a tervével.)

Szinte ebben a pillanatban meghallottam hátulról a csúszást. Behúzódtam a jobb sávba, kiraktam a vészvillogót. Kiszálltam, megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, azt mondták igen, ezért utána tovább is mentem.

Azért küldtem el a videót, mert úgy gondolom, hogy ez a meleg miatti figyelmetlenség volt, én úgy vélem látni, hogy a Suzuki a kormányrángatás előtt nem a türköt nézte, hanem az előttem lévőket, ezért biztos vagyok benne, hogy ez figyelmetlenség, meleg miatti kapkodás volt. Tanuljunk ebből.

A másik, hogy a robogóval közlekedők figyelmébe szeretném ajánlani – mivel ők valószínűleg nem jártak motoros képzésre -, hogy gyakorolják a vészfékezést (progresszív fékezést) és vészkikerülést, esetleg menjenek el egy motoros vezetéstechnikai tréningre, mert nagyon sok hasznos dolgot tanulunk, amivel ezek a helyzetek elkerülhetők. Az internet népét pedig szeretném kérni, hogy ne ekézzék a balesetben résztvevőket, nézzék meg és tanuljanak más hibájából, de egymás csépelése teljesen fölösleges idő- és energiapazarlás.”

– írta meg olvasónk.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája