Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Hatalmas balesetet okozott a friss jogosítvánnyal rendelkező autós
VIDEÓ: Hatalmas balesetet okozott a friss jogosítvánnyal rendelkező autós
Hirdetés

Szabálytalanul előzött személygépkocsijával Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé közlekedve 2023 júniusában egy friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal, aki miután lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, megállás nélkül haladt tovább.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú zalaszentiváni férfi testvérét szállította utasként, amikor fenti, egyenes útszakaszon személygépkocsijával utolérte az előtte, vele azonos irányban szabályosan közlekedő autót, melyet egy nő vezetett.

A vádlott a menetiránya szerinti bal oldali sávba áttérve, az előtte kb. 85 kilométer/óra sebességgel haladó személygépkocsi előzésébe kezdett.

A manőverkor a férfi figyelmetlensége és vezetői rutintalansága miatt az előzés befejezésekor úgy tért vissza sávjába, hogy nem tartott kellő távolságot a megelőzött személygépkocsitól, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében enyhén fékezett, és jobbra kormányozta az autót.

Ezt követően elveszítette uralmát a jármű felett, és megpördülve letért az úttestről, miközben a jobb oldali hátsó részével egy betonoszlopnak ütközött.

A vádlott a baleset helyszínén nem állt meg, onnan tovább hajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e, illetve hogy adatait a balesettel érintett jármű vezetőjének hátra hagyta volna.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze a többszörös KRESZ szabályt szegő férfivel szemben cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat – olvasható a Zala Vármegyei Főügyészség közleményében.
Az esetről videófelvétel is készült, amit a sértett autós fedélzeti kamerája rögzített.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés