Hirdetés

 
Használtautó Vásárlása Külföldről: Előnyök és Kockázatok
Használtautó Vásárlása Külföldről: Előnyök és Kockázatok
Hirdetés

(szponzorált)

Ha pénzt szeretnél megtakarítani autóvásárlásnál, sokszor érdemes körülnézni a környező országokban, ahol az új autók jóval kedvezőbb áron elérhetőek – hát még a használtak! Néhány dolgot azonban nem árt szem előtt tartani, mielőtt úgy döntesz, külföldről vásárolsz használtautót.

A használtautók ára folyamatosan ingadozik. Különböző országokban eltérő árképzési struktúrák lehetnek, ezért gyakran sokkal jobb ajánlatokat találhatunk, vagy kihasználhatjuk az éppen kedvező átváltási árfolyamot.
Emiatt viszonylag sűrűn előfordul, hogy egy külföldről behozott használtautó rendkívül kedvező alternatíva lehet autóvásárlás során. Ez általában a legkedveltebb, legtöbbet forgalmazott autókra jellemző, amikre folyamatosan, világszerte nagy a kereslet. Minél drágább az autó, annál kisebb lesz országonként is a különbség.

Az biztos, hogy jóval szélesebb a választék, mint amikor csak a saját országodban keresel használtautót, olyan márkák, modellek közül is lehet válogatni, amik a saját országunkban nem biztos, hogy a legjobb áron elérhetőek. Nem utolsó sorban pedig a rendelkezésre álló készlet minősége is sokszor magasabb.

Ha online keresel külföldön használtautót, mindig alaposan járj utána (akkor is, ha elsőre bonyolultnak tűnik!), hogy a honlapon található információk megfelelnek-e a valóságnak, illetve figyeld meg, hogy minden fontos részlet, úgy, mint elérhetőségek, cím, tulajdonos neve, adószám stb. fel van-e tüntetve. Ha bármi hiányzik, az már egy intő jel lehet, hogy érdemes óvatosnak lenni.
A másik dolog, aminek jó, ha utánanézel, az a jármű előélete. Szerencsére manapság már a legtöbb ilyen tudnivaló online is elérhető, így külföldi használtautóknál is meg tudjuk ezt tenni.

Ha rendben is találtad a használtautóról szóló információkat, érdemes valamilyen úton-módon kipróbálni a járművet. Amennyiben személyesen nem tudod ellenőrizni, keress egy, az autó közelében lévő szakembert, aki vállalja, hogy odamegy, és megnézi, valójában milyen állapotban van.

Egy használtautó importálása során több extra költség is felmerülhet: számolni kell esetleges behozatali vámokkal, szállítási díjakkal, adókkal, bonyolult importfolyamatokkal, illetve adminisztrációs, esetlegesen utazási, szállítási költségekkel is.

Összességében egy használtautó külföldről való vásárlása szélesebb választékot és gyakran kedvezőbb árakat kínál, de együtt járhatnak vele magasabb kockázatok az állapotát tekintve, extra költségek és esetleges behozatali bonyodalmak. Bárhogy is döntesz, szánj rá időt, nézz alaposan utána, biztosan jobban jársz-e a kiválasztott autóval!


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés