Hirdetés

Hírek
Három nap alatt tizenkét sofőrt kaptak el, akik eltiltás hatálya alatt vezettek
Három nap alatt tizenkét sofőrt kaptak el, akik eltiltás hatálya alatt vezettek
Hirdetés

Az eltiltás hatálya alatti járművezetés már bűncselekménynek számít. A rendőrség büntetőeljárást indított a jogsértő sofőrökkel szemben.

Egy  közlekedő mezőtúri lakost is ellenőriztek a rendőrök 2021. május 15-én az éjszakai órákban Túrkeve belterületén. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a 24 éves férfit a Mezőtúri Rendőrkapitányság 6 hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Továbbá, a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt három napon 12 eltiltás hatálya alatti vezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A rendőrség hat jogsértő ellen bűntett, valamint hat sofőr ellen vétség miatt indított eljárást. A segédmotoros kerékpárral közlekedő  férfinek a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésén túl még járművezetés ittas állapotban vétség miatt is felelnie kell.

Hirdetés

Felhívjuk a járművezetők figyelmét az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabályi változásra, ami szerint:

Korábban az eltiltás hatálya alatti vezetés szabálysértés volt, ám 2021. május 14-e óta aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet bűncselekményt követ el.

Forrás: police.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés