Három nap alatt tizenkét sofőrt kaptak el, akik eltiltás hatálya alatt vezettek

Három nap alatt tizenkét sofőrt kaptak el, akik eltiltás hatálya alatt vezettek

2021-05-17 Facebook
Hirdetés

Az eltiltás hatálya alatti járművezetés már bűncselekménynek számít. A rendőrség büntetőeljárást indított a jogsértő sofőrökkel szemben.

Egy  közlekedő mezőtúri lakost is ellenőriztek a rendőrök 2021. május 15-én az éjszakai órákban Túrkeve belterületén. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a 24 éves férfit a Mezőtúri Rendőrkapitányság 6 hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Továbbá, a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt három napon 12 eltiltás hatálya alatti vezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A rendőrség hat jogsértő ellen bűntett, valamint hat sofőr ellen vétség miatt indított eljárást. A segédmotoros kerékpárral közlekedő  férfinek a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésén túl még járművezetés ittas állapotban vétség miatt is felelnie kell.

Hirdetés

Felhívjuk a járművezetők figyelmét az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabályi változásra, ami szerint:

Korábban az eltiltás hatálya alatti vezetés szabálysértés volt, ám 2021. május 14-e óta aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet bűncselekményt követ el.

Forrás: police.hu

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés