Hirdetés

Hírek
Három évre fogházra és 5 év vezetéstől való eltiltásra ítélték a betegszállítóval ütköző sofőrt
Három évre fogházra és 5 év vezetéstől való eltiltásra ítélték a betegszállítóval ütköző sofőrt
Hirdetés

Három év fogházbüntetésre ítélte csütörtökön a Gyulai Járásbíróság azt a férfit, aki 2018 júniusában autójával összeütközött egy betegszállító autóval. A balesetben ketten elhunytak, két embernél maradandó fogyatékosság alakult ki és három személy megsérült. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatta az MTI-t a Gyulai Törvényszék közleményben.

A vádlott, akinek az ütközés napján csupán egy hetes volt a jogosítványa, elmondta, hogy az autóban ült rajta kívül a kedvese és két testvére. Nem volt nagy forgalom, ám esett az eső. Nem ment gyorsan véleménye szerint, mivel nem érezte biztonságosan a terepet, sor torlódott fel mögötte. Úgy emlékezett, hogy 60-70-nel hajtott, de azt nem vitatta, hogy a szakértő szerint 97 kilométer/óra volt a sebessége, amikor a betegszállítóval ütközött.

A tüdőszanatóriumnál próbált kikerülni egy tócsát, amikor nagyon balra indult el a kocsi, és a járgánya bal első kereke összeért a betegszállító bal hátsó kerekével.

Hirdetés

Hallott egy reccsenést, majd azt észlelte, hogy az autó eleje kopog a betonon, ezért fékezett, lehúzódott és kitette a vészvillogót. Kiszállt és akkor látta, hogy a betegszállító frontálisan ütközött egy mögötte haladó kocsival.

A balesetben ketten elhunytak, két sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki, ketten nyolc napon túl, míg egy sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott 23 éves férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt három év fogház büntetésre ítélték, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől és több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték. Rendelkezett a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről is, továbbá megállapította, hogy a vádlott külföldre utazási tilalom hatálya alatt áll.

A férfi beismerte, hogy hibázott, és hogy ő felelős a balesetért,. Elmondta, hogy sajnálja az esetet és azokat, akik életüket vesztették és megsérültek. Kiemelte, hogy nem szeretne börtönbe menni, élni és dolgozni szeretne.

Az ítélet ellen a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be a kiszabott büntetés enyhítése iránt, így a döntés még nem jogerős.

Borítókép: Imre György / Forrás: beol.hu

 
MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés