Hirdetés

Hírek
Három benzinkút is kénytelen volt bezárni a hatósági ár miatt
Három benzinkút is kénytelen volt bezárni a hatósági ár miatt
Hirdetés

Több ok miatt is emelkedő pályára állt a Brent típusú olaj ára héten. A tőzsdei mozgások, majd egy kibertámadás az európai olajközpont ellen, a hordónkénti árat átrepítette a 90 dolláros szinten. Elemzők szerint ezek után nagyon gyorsan itt lehet a tartósan 100 dolláros olajár – olvasható a holtankoljak.hu oldalán.

Felhasználói oldalról ez nyilván senkinek sem jó, de a jelen helyzetben különösen a benzinkutakat érinti negatívan a dolog, hiszen a 480 forintos ársapka miatt a nagykereskedelmi árak emelkedését nem tudják lekövetni a kiskereskedelmi árakban.

A héten 3 töltőállomás már bezárt a hatósági ár miatt. A szakma bejelentést vár a február 15-e utáni időszakra vonatkozóan, hogy vajon maradnak-e a feltételek vagy változás áll be.

Elengedhetetlen a változtatás, hiszen akár ellátási problémák is jelentkezhetnek, ha minden feltétel marad úgy, ahogy most van érvényben – írják.

A jövő héten talán a forint jelentős erősödése tud határt szabni a nagykereskedelmi üzemanyagárak emelkedésének, hiszen 10 forintos erősödést tapasztaltunk a héten a dollárral szemben, az árfolyam 310 forint jelenleg – tették hozzá.

Hirdetés

A Brent hordónkénti ára 4%-ot emelkedett a héten, az aktuális ár 92,78 USD.

Mindezt összevetve talán további áremelés nem lesz, a szakértők inkább az árak szinten tartására látunak esélyt, árcsökkenés a számok alapján nem várható.

Forrás: holtankoljak.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés