Hirdetés

Gondolkodtató
Hanggal irányítható a kormány és pedálok nélküli új Smart
Hanggal irányítható a kormány és pedálok nélküli új Smart
Hirdetés

A Daimler ezzel az autóval vetíti előre, hogy milyen lesz a városi közlekedés néhány év múlva.

A nem sokkal a Frankfuti Autószalon előtt leleplezett Smart Vision EQ concept Fortwo egy futurisztikus kétszemélyes városi kisautó, mely felvázolja számunkra, hogy körülbelül milyen lesz a jelenleg kapható Smart Fortwoutódja.

© Smart

A Daimler első EQ-sorozatú Smart modellje több tekintetben is sokkol. Az átlátszó ajtókat kapott újdonság belsejében már egyáltalán nincs kormány, és a pedálok is hiányoznak, ez ugyanis már egy teljesen autonóm közlekedésre képes jármű. A sofőr egyszerűen szóban kimondja az úti célját, vagy az okostelefonja segítségével kiválasztja azt, ezt követően pedig a kisautó azonnal elindul a megadott címre.

© Smart

A car sharing szolgáltatások számára is ideális, elektromos meghajtású SmartVision EQ concept Fortwo energiaellátásáról egy 30 kWh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Amikor az autó nincs használatban, magától felkeres egy napelemes töltőállomást és ott teljesen automatikusan feltölti merülőben lévő telepeit. Természetesen vezeték nélküli módon.

© Smart

Kijelzőkből belül és kívül sincs hiány. A műszerfalon egy 24 colos központi panel és két kisebb, 4 colos kijelző található, ezenkívül pedig a jármű külsején is elhelyeztek egy olyan képmegjelenítőt, melynek révén az autó képes kommunikálni a forgalom többi résztvevőjével, a sofőrökkel és a gyalogosokkal.

© Smart

 

© Smart

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170831_hanggal_iranyithato_a_kormany_es_pedalok_nelkuli_uj_smart

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés