Hirdetés

Hírek
Halmozta a bűncselekményeket
Halmozta a bűncselekményeket
Hirdetés

A rendőrök őrizetbe vették a 30 éves pápai férfit- tudtuk meg a police.hu oldaláról.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2022. október 6-án 12 óra 5 perckor Pápán egy első forgalmi rendszám nélkül közlekedő személygépkocsira lettek figyelmesek.

A jármű után indultak, majd egy közeli utcában intézkedés alá vonták az autót és annak sofőrjét. Az igazoltatáskor megállapították, hogy a 30 éves járművezető a biztonsági övet nem használta, mivel azt a rongálódása miatt becsatolni nem lehetett, ezért vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az intézkedés során kiderült, hogy a pápai lakos soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel és a Veszprémi Járásbíróság 2022. november 12-ig el is tiltotta a vezetéstől.

Az egyenruhások továbbá megállapították, hogy a gépkocsi hátsó rendszámtáblájának helyén egy olyan román felségjelzésű rendszám volt, amelyről a sofőr úgy nyilatkozott, hogy azt aznap reggel találta, majd felszerelte az egyébként érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkező autójára.

A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálásakor – a mobiltelefonjának tokjában – alufóliába tekert kábítószergyanús anyagmaradványt találtak, amelyet a külföldi rendszámmal együtt lefoglaltak. A körzeti megbízottak a gépkocsivezetőt elfogták, és mintavétel elvégzése céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A fiatalembert járművezetés bódult állapotban és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, továbbá kábítószer birtoklása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Boritókép: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés