Hirdetés

Gondolkodtató
Halált okozott a gyalogos, mert a tilos ellenére lépett le a motoros elé
Halált okozott a gyalogos, mert a tilos ellenére lépett le a motoros elé
Hirdetés

A Blaha Lujza térnél akart átkelni az úton egy gyalogos akkor, amikor piros volt számára a lámpa. Elütötte egy érkező motoros, aki később belehalt a sérüléseibe.

A baleset még 2019 júniusában történt, de az ügyészség most emelt vádat a 31 éves férfival szemben. Az illető akkor a Blaha Lujza téri villamosmegállónál lévő járdasziget felé indult, és akkor lépett le a zebránál az úttestre, amikor már pirosat jelzett neki a lámpa.

Ugyanebben az időben, a József körúton, a Rákóczi út felől érkezett egy motoros, aki ugyan a számára irányadó zöld lámpán haladt át, de a megengedettnél jóval gyorsabban, óránkénti 93 kilométeres sebességgel.

Az ügyészség közleménye szerint a gyalogos ittas volt, és nem nézett körül, mielőtt lelépett volna a zebrára, a tőle jobbról érkező motoros pedig ugyan észrevette őt, de fékezéssel és kormányzással sem tudta már elkerülni a balesetet.

Hirdetés

A gyalogos súlyos, több hónap alatt gyógyuló, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A motorosnak viszont olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később életét vesztette.

Az ügyészség a közleményében kiemelte, hogy a baleset, és azzal összefüggésben a motoros halála azért következett be, mert a gyalogos közlekedési szabályt szegett azzal, hogy a lámpa piros jelzése ellenére az úttestre lépett. Ugyanakkor, amennyiben a motoros a megengedett sebességgel közlekedett volna, a megkezdett fékezéssel még idejében meg tudott volna állni.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a gyalogost gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x