Hirdetés

Gondolkodtató
Halálos balesetet okozott részegen, majd elhajtott
Halálos balesetet okozott részegen, majd elhajtott
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az 50 éves férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

A rendőrségre 2022. március 2-án 9 óra 40 perc körül érkezett bejelentés egy személyi sérüléssel járó balesetről.

Az ügyben beszerzett információk szerint egy 50 éves férfi közlekedett személyautójával Győrszentivánon az Egysori úton, az Ezerjó út felől a Vajda János utca irányába. Haladása során az Egysori út 83. számú ház előtti útszakaszon elütötte a vele azonos irányba szabályosan, kerékpárral közlekedő 71 éves helybéli asszonyt, aki felcsapódott a járműre, majd onnét az úttestre esett.

A balesetet követően a személygépkocsi sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül – a gépkocsija alá szorult kerékpárral együtt – a helyszínt elhagyta, majd körülbelül 450 métert megtéve egy kapubejárónál megállt. A gázolót az eseményeket észlelő szemtanúk a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

Fotó: police.hu

A balesetben a kerékpáros nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az esetet követő napon a kórházban elhunyt.

A balesetet követően elfogott és előállított sofőrrel szemben büntetőeljárás indult, az egyenruhások nála alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Az ügybe bevont szakértők szakvéleményeire is tekintettel az 50 éves győrszentiváni férfit a rendőrök halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette, illetve segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hirdetés

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Fotó és borítókép: police.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x