Hirdetés

Gondolkodtató
Halálos balesetet okozott a férfi, különös dologra ítélte a bíróság
Halálos balesetet okozott a férfi, különös dologra ítélte a bíróság
Hirdetés

Az amerikai Daniel Leigh Crane még 2016 augusztusában okozott halálos közúti balesetet az I-75-ös úton, a bíróság most másodfokon hozott az ügyében ítéletet.

A napokban hozott ítéletet az amerikai Georgia állam bírósága az 50 éves Új-Mexikóból származó Daniel Leigh Crane ügyében. A férfi még 2016 augusztusában okozott tömegbalesetet, amikor járművével a 18 éves fősikolai hallgató Summer Ann Lee autójába. Az ütközéstől a kocsi több másikat is összetört, összesen heten sérültek meg, a lány azonban beszorult az autójába, a keletkező tűztől pedig a helyszínen életét vesztette.

A férfi bűnösnek vallotta magát a bíróságon, így nem volt kérdés, hogy a bíróság is bűnösnek mondja őt, azonban igen különös ítélet született. A Henry Herald beszámolója szerint két év felfüggesztett börtönt kapott, ami alatt 80 óra közmunkát kell végeznie (plusz 60 órát pedig börtönben kell dolgoznia), nem vezethet Georgia államban és 1140 dollár (kb. 320 ezer forint) kártérítést, illetve további 420 dollár (kb. 115 ezer forint) ügyvédi díjat kell kifizetnie. Az ítélet egyik legkülönösebb pontja azonban, hogy a férfinek mindig magánál kell tartania egy fényképet a 18 éves áldozatáról, Ann Leeről.

© Henry Herald

Az amerikai jogrendben gyakran alkalmazott eljárás, hogy börtön helyett próbaidőt kapjon valaki, emellé pedig számos feltételt, amit be kell tartania. Ha ezek közül egyet is megszeg az illető, börtönbe kell vonulnia.

A lány édesanyja szerint a férfi bár bevallotta bűnösségét, sosem kért bocsánatot a tettéért, a családnak pedig ez fáj a legjobban. A bíró ezért úgy döntött, a férfinek minden nap szembesülnie kell a balesettel.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170705_halalos_baleset_borton


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés