Hirdetés

Hírek
Halálos balesetet okozott a figyelmetlen vasúti átkelés
Halálos balesetet okozott a figyelmetlen vasúti átkelés
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki autóval úgy hajtott be egy vasúti átjáróba, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e -írta közleményében az ugyeszseg.hu

Emiatt az átjáróban a vonattal összeütközött, és a baleset következtében utasa a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi a feleségével 2022. március 18. napján, este, személygépkocsijával Kecskemétről Hetényegyháza irányába haladt. A férfi egy földútra kanyarodott, amit vasútvonal keresztezett.

A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva.

A vádlott úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot.

A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolva állt meg. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

A baleset következtében a feleség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a vádlott maga is súlyos, többszörös töréses sérüléseket szenvedett.

Hirdetés

Az elkövető a vonaton tartózkodó személyzet és utasok életét, testi épségét is veszélyeztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ szabályokat, amelyek szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik, valamint biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

A férfit az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Boritókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés