Hírek
Hajmeresztő dolgokat művelt egy pizzafutár az M1-M7 szakaszon
Hajmeresztő dolgokat művelt egy pizzafutár az M1-M7 szakaszon
Hirdetés

A Magyar Közút szigetszentmiklósi útellenőre szokásos ellenőrző körútját járva Diósd magasságában vette észre, hogy az M1-M7 bevezető szakaszán, a leállósávon huzamosabb ideig haladt egy motoros futár.

A felvételek nem adják vissza teljesen, de a motoros nagyon bizonytalanul közlekedett, sőt, az volt a legkisebb szabálytalanság, hogy közlekedésre használta a leállósávot. Több csomópontnál a forgalomtól elzárt területen átvágva, egyenletes sebességgel ment tovább, melyekből baleset is lehetett volna, hiszen a felhajtó ágakon szabályosan közlekedők nem feltétlenül számítanak arra, hogy egy motoros balról beesik eléjük. – írta meg a Magyar Közút

Éppen ezért az útellenőr nem tudta megállítani, de követte, nehogy baleset érje a leállósávon. Közben értesítette a diszpécserszolgálatot is a helyzetről, akik továbbították a hatóságoknak is az információkat, de a motoros eltűnt az útellenőr elől Budapest határában, ahonnan egyébként már nincs illetékességi hatáskörünk.

Hirdetés

Szerencsére nem lett baleset, de ebből is levonható pár tanulság: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a leállósávot tilos közlekedésre használni! És sajnos az is elmondható, hogy a szabályosan közlekedőknek is extra figyelemmel kell lenniük vezetés közben, hiszen bármikor adódhatnak váratlan szituációk, melyekre csak akkor van esélyük jól reagálni, ha minden esetben a vezetésre és a forgalomra figyelnek.

– tették hozzá.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés