Hirdetés

Hírek
Ha Tesla Cybertruckot vennél idehaza, van egy rossz hírünk
Ha Tesla Cybertruckot vennél idehaza, van egy rossz hírünk
Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, az Egyesült Államokban az első megrendelők már meg is kapták az első Tesla Cybertruckjaikat, ezzel több évnyi várakozás és rengeteg találgatás végére került pont.

Európában viszont úgy néz ki nem lehet majd Cybertruckkal közlekedni, ugyanis nem lehet majd forgalomba helyezni, mivel nem felel meg az itteni előírásoknak, és egyelőre úgy tűnik, hogy átalakítás után sem fog.

Hirdetés

Ugyanis a Cybertruck élei nem kompatibilisek az európai szabályokkal. Felmerült a kérdés, hogy áthidalható-e a probléma a típus átalakításával, de sajnos erre nincs mód.

A Cybertruck 1,4 milliméter vastag, rozsdamentes acél paneljeinek éleit nem lehet olyan mértékben lekerekíteni, amit az itteni szabályok megkövetelnének. A holland Top Gearnek a Tesla vezető mérnöke, Lars Moravy nyilatkozott az ügyben, aki elmondta, hogy az Európában elvárt, 3,2 milliméteres lekerekítést nem tudják megoldani, az autó felépítése fizikailag nem teszi ezt lehetővé.

Így törik a Cybertruck más picupokhoz képest:

Bár a gyalogosvédelem után ez már tulajdonképpen irreleváns, a Cybertruck tömegével is gond lenne. A 3,1 tonnás saját tömeg ugyan még nem feszegetné elméletben a B kategóriás jogosítvány határait, 400 kilónál jóval nagyobb a szögletes Tesla terhelhetősége, így már biztosan túllógna a 3,5 tonnás megengedett össztömegen. – írta meg a Totalcar.

Az áthidalhatatlannak tűnő akadályokat tovább árnyalja, hogy míg az Egyesült Államokban hatalmas a pickupok piaca, Európában jóval kevesebb fogyna belőle, így a Tesla számára sem olyan fontos piac az itteni.

Elkezdték szállítani – Egy Porsche 911-est vontatva gyorsul le egy Porsche 911-et

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés