Hirdetés

Gondolkodtató
Ha tervezel autót vásárolni, akkor ezzel legyél tisztában
Ha tervezel autót vásárolni, akkor ezzel legyél tisztában
Hirdetés

Az idei évben jelentősen nőhet a piacon lévő használt autók száma, éppen ezért az árak csökkenésére számíthatunk – jelezte az Indexnek Horti Flóra, az MBH Bank szenior ágazati elemzője.

Hozzátette, hogy ehhez a német gazdaság teljesítményének javulása kell, ami 2024 második felében felgyorsulhat. Rámutatott, hogy az autók számát illetően Magyarország jelentős lemaradásban van, ebben hamarosan Románia beelőzhet minket.

„Két év alatt 15 ezer új személyautó tűnt el a magyar piacról” – mondta az Indexnek Horti Flóra az MBH Bank járműipari háttérbeszélgetésén kedden. Ez azt jelenti, hogy három éve az új autók regisztrációjának száma csökken, és az elmúlt két évben maradt el a 15 ezres szám. Az ezer főre jutó autók számában nem állunk jól.

Hirdetés

Nálunk 2022-ben 426 autó jutott ezer főre, míg az unió átlaga 563 volt, ebben hamarosan románia is beelőz minket, ahol ez a szám 413

– világítottak rá a sajtóeseményen, hozzátéve, hogy több mint 30 százalékkal, 1,2 millió autóval kéne többnek futnia a hazai utakon ahhoz, hogy elérjük az uniós középmezőnyt. Megjegyezték, hogy tavaly az új autók regisztrációjában csak Magyarországon volt csökkenés más európai országok két számjegyű növekedésével szemben.

Elmondták, hogy a magyar autók átlagéletkora 15 év, míg az európai uniós átlag 12-13 év.

A teljes cikket itt olvashatod el.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés