Hírek
Ha ezek a kerékpárok közlekednének az utakon, minden autós észrevenné a bicikliseket
Ha ezek a kerékpárok közlekednének az utakon, minden autós észrevenné a bicikliseket
Hirdetés

A világ legfurcsább kerékpárjai nemcsak feltűnőek, de némelyik még életveszélyes is. Íme hat a legek közül.

A világ szerencsésebbik felén, ahol a döntéshozók nem akarnak közellenséget csinálni a kerékpárosokból, a biciklitulajdonosoknak még ahhoz is van kedvük, hogy a járgányaikat különlegessé tegyék. Persze a végeredmény nem minden esetben használható, sőt, néha kifejezetten életveszélyes, de a hangsúly úgysem ezen, hanem a kreativitáson és a kerékpárhoz fűződő viszonyon van. Az Engadget összeszedte a világ hat legfurcsább biciklijét.

1. A dínótricikli

A háromkerekű kerékpár a norvég művész Markus Moestue munkáját dícséri. A járgánynak elöl két, hátul egy kereke van, utóbbi mellé két pici oldalsó kereket is szerelt a jobb egyensúly érdekében. A dologban azonban nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a váz elejére és hátuljára egy Velociraptor-makettet szerelt fel, így tekerés közben pont úgy néz ki, mintha egy dínót lovagolna meg. Menő.

2. A láncfűrészes

Túl sokat nem tudunk erről a kerékpárról, ahogy alkotójáról sem, az viszont biztos, hogy Oroszországban készítették, és hogy az első fotók néhány évvel ezelőtt jelentek meg róla a neten. A kép alapján hiába van rajta pedál és lánchajtás a hátsó kerékhez, a biciklit az első kerékhez szerelt láncfűrész mozgatja.

© Inhabitat

3. A pedál nélküli

A kerékpárban nem is az a különleges, hogy nincs rajta pedál, pedig már ez is megérne egy misét. Sokkal érdekesebb az, ahogyan hajtani kell:

© Fliz Bike

A Filz egyébként német találmány, és ahogy a fotón is látszik, a kerékpárosnak a két kereket összekötő vázra kell felfüggesztenie magát. Lehet, hogy már egyszerűbb lenne sétálni. Természetsen csak egy koncepcióról van szó.

4. Az edzős

Sokan azért is választják a kerékpárt közlekedési eszközként, mert ezzel a napi mozgás egy részét is le lehet tudni. De mi lenne, ha nem „csak” a lábunkat mozgatnánk meg?

Erre gondolhattak a Twicycle megalkotói is, akik olyan kerékpárt alkottak, amivel nagyjából minden fontos izomcsoportot meg lehet mozgatni. A kétkerekűt nemcsak lábbal, kézzel is lehet hajtani, a tekeréstől pedig a mellizom is rengeteg munkát végez.

A bringából egyébként már rendelni is lehet, darabját 999 dollárért (kb. 275 ezer forint), a szállítást pedig 2017 augusztusára igéírik.

5. Repülő bicikli

Nem is értjük, eddig miért nem jutott eszébe szinte senkinek a repülő autó mintájára repülő kerékpárt tervezni – a zsúfolt városokban egész biztos lenne rá kereslet. Üdítő kivétel az XploreAir nevű brit cég Paravelo kerékpárja, ami első ránézésre olyan, mint egy sárkányrepülő, csak épp szárnyak nélkül.

A tervezők szerint a Paravelo hátizsákjában lenne az „ejtőernyő”, a kerékpár hátuljánál pedig a „hajtómű” kapna helyet, így a kettőt együtt alkalmazva lehetne vele repülni. A projektre még egy Kikcstarter-kampányt is indítottak, ahol 50 ezer fontot akartak összegyűjteni a készítők. Ebből végül csak 9750 font (kb. 3,3 millió forint) lett. A videót nézve talán nem is baj.

6. A brutális

Az alábbi képen látható, finoman szólva is robosztus „tricikli” becsületes neve Juggernaut. Az első ránézésre egy szteroidokon nevelkedett mountain bike-ra hasonlító kerépár első két kereke azért lett ekkora, hogy hóban és homokban is könnyen lehessen vele közlekedni. Persze felmerül a kérdés, miért akarna bárki is hóban vagy homokban biciklizni.

© Rungu

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170711_a_vilag_legfurcsabb_kerekparja
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés