Hirdetés

Gondolkodtató
Ha a benzinkutak emiatt árat emelnek, akkor nem lesz sokáig már olcsó az üzemanyag
Ha a benzinkutak emiatt árat emelnek, akkor nem lesz sokáig már olcsó az üzemanyag
Hirdetés

A kormány 91 milliárd forintot gyűjt be a bankoktól és különböző cégektől a vírus okozta gazdasági helyzet enyhítése érdekében, és most kiderült, hogy ebbe a benzinkutak is beleesnek. – írja cikkében a vezess.hu

A járvány elleni védekezési alapba befolyó közterhet a pénzintézeteknek és a félmilliárdnál nagyobb bevételű kiskereskedelmi cégeknek kell megfizetniük. A különadó a kiskereskedelmi tevékenységet végző cégeket érinti, független az értékesítés módjától, így a netes kereskedőkre is vonatkozik, de csak a nagyvállalatokra – ez olvasható a kormány által néhány napja kiadott közleményben.

Hirdetés

Így kiskereskedelmi különadóként került be a köztudatba ez az extra adó, azonban április 15-én délután megjelent a pontos szabályozás, melyből kiderül, hogy bizonyos tevékenységeket végző vállalkozásokra vetik ki az adót.

A tevékenységek között ott van például az üzemanyag-kiskereskedelem is. Vagyis, egyszerűbben szólva, az üzemanyag-forgalmazókat, benzinkutakat is megadóztatja a kormány.

A jogszabály május 1-jén lép hatályba – írja a 24.hu.

Szóval hiába esett durván 100 forinttal az üzemanyag ára pár hét alatt, a kormány gondoskodik róla, hogy kissé emelkedjen. Hiszen ezt a plusz terhet várhatóan áthárítják a kutak a vásárlókra.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés