Hirdetés
Gondolkodtató
Gyermeküléssel együtt repült ki egy kislány az autóból egy kanyarban Szlovákiában
Gyermeküléssel együtt repült ki egy kislány az autóból egy kanyarban Szlovákiában
Hirdetés

Az eset tegnap történt, amiről a Nagyszombati járás Apaj (Opoj) nevű településén. Az esetről a ma7.sk számolt be a cas.sk nyomán.

Az egyik kanyarban ugyanis váratlanul kinyílt az arra haladó autó hátsó ajtaja és kirepült belőle a gyermekülés, amiben egy kétéves kislány ült.

Az úttestre csapódást követően még vagy 15 métert csúszott és egy beton ereszcsatornának ütközött. A súlyosan sérült és sokkos állapotban lévő kislányt mentőhelikopterrel szállították a pozsonyi gyermekkórházba.

” Az egész hirtelen történt és a rendőrség még vizsgálja, mi okozhatta, hogy menet közben kiesett a gyermek az autóból. Az esés következtében a kislány fejsérülést szenvedett, a pozsonyi gyermekkórházban ápolják ” – tájékoztatott Mária Linkešová, a rendőrség szóvivője.

A cas.sk információi szerint a járművet vezető apa az eset után sokkot kapott, de még képes volt mentőt hívni. Pár méterrel azután állt meg, hogy a gyermek kirepült a kocsiból és rohant is hozzá.

A légi mentőszolgálat úgy tájékoztatott, hogy a kislány a fején sérült meg, de kommunikált és eszméleténél volt.

Égi szerencse az is, hogy az apa lassan ment az autóval.

A Nový Čas információi szerint a Renault Scénic nem sokkal azelőtt esett át egy belső mélytisztításon és lehetséges, hogy az apa elfelejtette megfelelően rögzíteni a gyermekülést és nem működött a gyermekbiztonsági zár sem.

Hirdetés

A Nagyszombat megyei rendőrség a facebook oldalán fotókat is közölt az esetről.

Forrás: ma7.sk / Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája