Hírek
Gyereke és élettársa is az autóban ült, miközben a járdára hajtva menekült a rendőrök elől egy ámokfutó autós
Gyereke és élettársa is az autóban ült, miközben a járdára hajtva menekült a rendőrök elől egy ámokfutó autós
Hirdetés

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki annak ellenére rendezett ámokfutást Kaposváron, hogy gyermeke is az autóban utazott.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi Kaposvár belvárosában, egy zsákutcában közlekedett egy német rendszámú autóval úgy, hogy abban élettársát és csecsemőkorú gyermekét is szállította. A gépkocsinak a hátsó szélvédője teljes egészében hiányzott, amit az arra járó rendőrök is észlelték, ezért intézkedés alá akarták vonni a férfit.

A vádlott azonban a rendőri fény és hangjelzés ellenére nem állt meg, hanem az autóval gyorsítva felhajtott a zsákutcát lezáró járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében kb. 40-50 km/h sebeséggel haladt el, majd a járdáról a zebrán keresztül hajtott ki a Berzsenyi utcai felüljáróra, ahol majdnem elütött egy, a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladni szándékozó másik járókelőt is.

A vádlott – nem törődve azzal, hogy az autóban élettársa és gyermeke is bent ül – a menekülés során több kockázatos, kis híján balesetet eredményező előzési manővert is végrehajtott úgy, hogy lakott területen belül 90-110 km/h órás sebeséggel haladt.

Hirdetés

A férfi ámokfutásának végül egy másik rendőrjárőr vetett véget azzal, hogy egy alkalmas útkereszteződésben feltartóztatták a vádlottat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés