Hírek
A gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz hétvégére a pesti alsó rakpart
A gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz hétvégére a pesti alsó rakpart
Hirdetés

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy a zsúfoltságot a lehető legkisebbre csökkentsék, és ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét,

azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot – mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz.

Hirdetés

A programban javaslatot tesznek a kormánynak, hogy rendelkezzen a munkakezdés és a napi iskolakezdés idejének csúsztatásáról, hogy a reggeli forgalmi csúcsokat el lehessen kerülni.

Amit a főváros tesz saját hatáskörben:

A tesztelések folytatása, minden adat nyilvánosságra hozatala; újabb közterületek átadása gyalogosoknak, bringásoknak, a közösségi közlekedés további fejlesztése; újabb közterületek átadása vendéglátás számára; digitális eszközök alkalmazása a zsúfoltság enyhítésére; az arc eltakarásának szabályozása.

Borítóképünk illusztráció (444.hu) Forrás: index.hu

 
MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája