Gondolkodtató
Gyalogosnak álcázott testkamerás rendőrök toppannak az autósok elé a zebrán
Gyalogosnak álcázott testkamerás rendőrök toppannak az autósok elé a zebrán
Hirdetés

Az Economx.hu olvasója számolt be a portálnak a módszerről, amelybe bele is futott és meg is büntették.

Kifejtette, hogy nem tetszik neki a módszer, sőt egyenesen balesetveszélyesnek tartja.

Történt ugyanis, hogy Pilisvörösvár belterületén, a 10-es főúton hirtelen a kijelölt gyalogátkelőnél egy bokor mögül elé lépett egy gyalogos, amire állítása szerint nem tudott időben reagálni, ezért kikerülte, és tovább haladt.

Hirdetés

Nem sokkal távolabb rendőrök várták az út mellett, félreállították, és megbüntették 20 ezer forintra, amiért nem megfelelő módon közelítette meg a zebrát.

Tény, hogy a gyalogosgázolások megelőzése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság gyakran indít olyan balesetmegelőzési akciókat, melyek során a hatóság nagy figyelmet fordít mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek közelében.

A tapasztalatok szerint az autósok egy része ugyanis nem megfelelő módon közelíti meg a zebrát.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az Economx megkeresésére válaszban kikérte magának, hogy balesetveszélyt előidéző intézkedés felől érdeklődött a híroldal.

Hangsúlyozták, hogy elsősorban az a járművezető idéz elő balesetveszélyes helyzetet, aki nem a KRESZ szabályai szerint közelít meg egy gyalogos-átkelőhelyet, főleg, ha a látási viszonyok nem tökéletesek, például sötétedés idején.

Tarthatatlan és felháborító, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok szinte az életükért küzdenek egy-egy zebrán áthaladáskor

– tették hozzá

VIDEÓ: Akkora gázolást védett ki a gyalogos a rakparton, hogy kettévágnánk a skodás jogsiját

Egyetlen helyszínen három óra alatt 27 autóst büntettek meg a téli szürkület beállta után a kijelölt gyalogátkelőhely semmibe vétele miatt.

Arról is beszámoltak, hogy a testkamerával felszerelt civil ruhás rendőrök mindig nagyon óvatosak az ilyen jellegű balesetmegelőzési akcióknál.

Hirdetés

„Sajnos azt tapasztaltuk, hogy kollégáink többször csak azért úszták meg az ütközést, mert ők voltak óvatosabbak és figyelmesebbek, megálltak a zebra közepén, hogy az érkező és nem fékező járművek ne gázolják el őket” – írták meg.

A már említett pilisvörösvári zebránál a rendőrség 2023. december 15-én három órás akciót tartott. 180 perc alatt 27 szabályszegő sofőrrel találkoztak, ők mind figyelmen kívül hagyták a gyalogosok elsőbbséget.

Ez azt jelenti, hogy a járőrök átlagosan hatpercenként osztottak bírságot, ami 20 ezerrel forinttal számolva 540 ezer forintot jelent, vagyis három óra alatt több mint félmillió forintot kaszált az állam a szabálytalankodó sofőrökön. – közölte az Economx

BORÍTÓKÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ: Akkora gázolást védett ki a gyalogos a rakparton, hogy kettévágnánk a skodás jogsiját – VIDEÓ


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés