Hirdetés

Gondolkodtató
Gumilövedékkel és festékpatronnal lövöldöznek az autókra a Ferihegyi gyorsforgalmin
Gumilövedékkel és festékpatronnal lövöldöznek az autókra a Ferihegyi gyorsforgalmin
Hirdetés

Ferencz Dánielnek (35) szerencséje volt: „csak” furgonja oldalát terítette be a vérvörös festék. Ám volt olyan kocsi, aminek a szélvédőjét borította be az anyag. A rendőrség egyelőre nem találja a támadókat, akik a reptérre vezető úton és környékén akcióznak. Nem nehéz belegondolni, hogy emberéletet is követelhet, ha egy ilyen festékpatron szétrobban egy autó szélvédőjén, lehetetlenné téve a kilátást. A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület így figyelmeztetett mindenkit:

„Az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról »paintballal« és gumilövedékkel lövik az autókat. Ha bármilyen információval rendelkeznek, értesítsék a rendőrséget!” – írja a blikk.hu

Ferencz Dániel megtette, amikor az ő autóját támadták meg. Őt nem a reptéri úton, hanem a párhuzamos, XVIII. kerületi Nefelejcs utcában kapta telibe valaki, mégpedig egy taxiból.

– A furgon oldalán hallottam a becsapódás hangját – mesélte a sofőr. – Olyan volt, mint amikor egy zacskót kidurrantanak, csak sokkal hangosabb. Először azt hittem, oldalról nekem jött a taxi és letört a visszapillantó, de láttam, hogy megvan a tükör, abban pedig azt, hogy valami vörös folyik le a kocsi oldaláról. A taxi közben padlógázzal leelőzött – idézte fel Dániel.

Ábránkon láthatja, hogy a lövöldöző legtöbbször a felüljáróról támad /Grafika: Séra Tamás

Forrás: blikk

A taxi egy családi házas övezet felé fordult, ahol egymást követték a fekvőrendőrök, így a férfi utolérte a taxit, és elé vágott.

– Átkiabáltam, hogy mi a fenét dobott a kocsimra?! Elhajtott. Amikor félreálltam, láttam, hogy a szaga alapján nitrofesték az anyag – tette hozzá Dániel.

A rendőrség az ügyben nem jutott semmire: a nyomozást egy hónap után felfüggesztették. Az erről szóló határozat szerint megkeresték ugyan a taxitársaságot, ám mivel Dániel nem emlékezett a teljes rendszámra, csak annak töredékére, a személyleírásra és a támadás időpontjára hagyatkozhattak a nyomozók. A cég illetékesei sajnálkoztak, de nem találtak leírásban szereplő járművet és kollégát.

Volt olyan autó, amelynek a szélvédőjét borította be a vörös festék /Fotó: Facebook

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, de az „nem adott értékelhető eredményt”. Ahogy írták, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében nyomoznak.

Nagyot üt

A paintballpuskák gázzal vagy sűrített levegővel működnek, 200-300 bár nyomással. Így lövik ki a festékgolyókat, zselatinkapszulákat, amelyek – eltalálva az ellenfelet – szétrobbannak. A lövedék maximális engedélyezett torkolati sebessége 90 méter/másodperc.

Borítókép: blikk.hu

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés