VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Gumilövedékkel és festékpatronnal lövöldöznek az autókra a Ferihegyi gyorsforgalmin


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Ferencz Dánielnek (35) szerencséje volt: „csak” furgonja oldalát terítette be a vérvörös festék. Ám volt olyan kocsi, aminek a szélvédőjét borította be az anyag. A rendőrség egyelőre nem találja a támadókat, akik a reptérre vezető úton és környékén akcióznak. Nem nehéz belegondolni, hogy emberéletet is követelhet, ha egy ilyen festékpatron szétrobban egy autó szélvédőjén, lehetetlenné téve a kilátást. A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület így figyelmeztetett mindenkit:

„Az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról »paintballal« és gumilövedékkel lövik az autókat. Ha bármilyen információval rendelkeznek, értesítsék a rendőrséget!” – írja a blikk.hu

Ferencz Dániel megtette, amikor az ő autóját támadták meg. Őt nem a reptéri úton, hanem a párhuzamos, XVIII. kerületi Nefelejcs utcában kapta telibe valaki, mégpedig egy taxiból.

– A furgon oldalán hallottam a becsapódás hangját – mesélte a sofőr. – Olyan volt, mint amikor egy zacskót kidurrantanak, csak sokkal hangosabb. Először azt hittem, oldalról nekem jött a taxi és letört a visszapillantó, de láttam, hogy megvan a tükör, abban pedig azt, hogy valami vörös folyik le a kocsi oldaláról. A taxi közben padlógázzal leelőzött – idézte fel Dániel.

Ábránkon láthatja, hogy a lövöldöző legtöbbször a felüljáróról támad /Grafika: Séra Tamás

Forrás: blikk

A taxi egy családi házas övezet felé fordult, ahol egymást követték a fekvőrendőrök, így a férfi utolérte a taxit, és elé vágott.

– Átkiabáltam, hogy mi a fenét dobott a kocsimra?! Elhajtott. Amikor félreálltam, láttam, hogy a szaga alapján nitrofesték az anyag – tette hozzá Dániel.

A rendőrség az ügyben nem jutott semmire: a nyomozást egy hónap után felfüggesztették. Az erről szóló határozat szerint megkeresték ugyan a taxitársaságot, ám mivel Dániel nem emlékezett a teljes rendszámra, csak annak töredékére, a személyleírásra és a támadás időpontjára hagyatkozhattak a nyomozók. A cég illetékesei sajnálkoztak, de nem találtak leírásban szereplő járművet és kollégát.

Volt olyan autó, amelynek a szélvédőjét borította be a vörös festék /Fotó: Facebook

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, de az „nem adott értékelhető eredményt”. Ahogy írták, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében nyomoznak.

Nagyot üt

A paintballpuskák gázzal vagy sűrített levegővel működnek, 200-300 bár nyomással. Így lövik ki a festékgolyókat, zselatinkapszulákat, amelyek – eltalálva az ellenfelet – szétrobbannak. A lövedék maximális engedélyezett torkolati sebessége 90 méter/másodperc.

Borítókép: blikk.hu

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?