Hirdetés

Gondolkodtató
Gondolj másokra, ne indulj el hó és jég borította járművel mert veszélyes
Gondolj másokra, ne indulj el hó és jég borította járművel mert veszélyes
Hirdetés

Olvasónk arra is felhvta a figyelmet, ami tényleg sűrűn tapasztalható, hogy

a kamionok ponyvájának tetejéről néha hatalmas jégtömbök zuhannak le az autópályán!

Nagyon vigyázzatok kamion mögött haladva ebben az időszakban!


Beköszöntött a tél, autó felkészítve a hidegre, téli gumi felszerelve, jégkaparó bekészítve.

Azt hiszem nem vagyunk egyedül, ha azt állítjuk az autó indulás előtti letakarítása a ráfagyott jégtől, hótól talán az egyik legrosszabb feladat a tél során. Nem kellemes meló, de magunk és mások biztonsága érdekében el kell végezzük!

https://www.youtube.com/watch?v=nctH3JPY05M

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy felhívjuk azon autós társaink figyelmét, akik minél gyorsabban szeretnék az egész műveletet végrehajtani, útrakelnek mitsem törödve azzal, hogy az autó nagyrészét még hó és jég borítja.

Ez a réteg úgy gondolja, ha az ablakok tiszták és kilátni rajtuk, akkor a művelet el is van intézve. Aztán utrakelnek a jármű egyre melegszik és szép lassan, egyre nagyobb darabokban elkezd lerepülni a felesleges hó és jég egyenesen a mögöttük haladó autóra.

Felemelő érzés egy ilyen gépjármű mögött vagy mellett közlekedni. Akár képzelhetnénk magunkat egy ügyességi játékban is, de sajnos a dolog korántsem vicces. Gondoljunk csak bele, milyen érzés, amikor az előttünk haladó autóról vagy ne adj isten kamionról hatalmas jég és hó darabok zuhannak elénk vagy mi történne, ha ez a darab eltalálna egy kerékpárost….

Ugye mennyire bosszantó, félelmetes és sokszor balesetveszélyes?

Kérjük tehát minden autós társunkat, ne kapkodjátok el az autó letisztítását, maximum néhány perc kellemetlenséget okoz indulás előtt, de a többi közlekedőt rengeteg veszélytől és kellemetlenségtől kímélhetitek meg. Senki se szeretné egy fél négyzetméteres hótömbbel szembetalálni magát, miközben békésen autózik.

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés