Hirdetés

Gondolkodtató
A gépkocsitüzek többsége megelőzhető lenne, rendszeres odafigyeléssel
A gépkocsitüzek többsége megelőzhető lenne, rendszeres odafigyeléssel
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltóság statisztikai adatai azt mutatják, hogy a gépjárműtüzek száma 2015 óta folyamatosan növekszik.

Leggyakrabban a motortérben, valamilyen elektromos berendezésnél illetve az üzemanyag betöltő nyílásnál alakul ki tűz, ebből pedig az következik, hogy az autó rendszeres ellenőrzése, karbantartása segíthet az ilyen esetek elkerülésében.

Az alkatrészek elhasználódása, valamilyen törés vagy szerelési hiba könnyen okozhat problémát. Elég akár egy kis szikra és a motortérben lévő rengeteg műanyag szigetelésen és kábelen keresztül a tűz hamar szét is tud terjedni.

Fontos, hogy az autónk átnézését, szerelését mindig bízzuk szakemberre, mivel az otthoni barkácsolás is okozhat laza kötéseket, hibákat, komoly problémákat.

Mindig ügyeljünk rá, hogy az olaj és az üzemanyag is csak és kizárólag a tartályba kerüljön betöltés közben. Amennyiben mégis mellé folyik, mindenképpen tisztítsuk meg a felületet, a feleslegtől.

Ajánlott egy kisebb, hordozható tűzoltókészülék autónkban való elhelyezése, mellyel a kisebb tüzek még könnyen megfékezhetők. Amennyiben a lángok már szétterjedtek és úgy látjuk, nincs esély az eloltásra, inkább menjünk a gépjárműtől biztonságos távolságba, a testi épségünk többet ér, mint az autónk!

Tehát röviden összefoglalva:

  • Rendszeresen ellenőriztessük, tartsuk karban autónkat
  • Az ellenőrzést mindig szakember végezze
  • Érdemes egy hordozható tűzoltókészülék elhelyezése az autóban, könnyen elérhető helyen
  • Ha a lángok már túl nagyok, hogy eloltsuk, menjünk biztonságos távolságba és inkább a testi épségünk megóvására koncentráljunk

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x