Hirdetés
Hírek
Gépjárműoktatók tiltakoztak a KATA törvény ellen a Hősök terén
Gépjárműoktatók tiltakoztak a KATA törvény ellen a Hősök terén
Hirdetés

Körülbelül 150-200 oktatóautó gyűlt össze pénteken a Hősök terén, hogy a nemrég elfogadott katatörvény ellen tiltakozzanak – adta hírül a Telex.hu. A tüntetők legfőbb követelése az volt, hogy a taxisokhoz hasonlóan ők sem csak magánszemélyeknek adhassanak számlát. A lap beszámolója szerint délelőtt körülbelül 30 darab, „T” betűvel ellátott kocsi állt a Szépművészeti Múzeum előtt, majd ezután folyamatosan érkeztek az újabb tiltakozók.

Többen rendőri felvezetéssel érkeztek a térre a Városligeti fasor irányából. A Telex beszámolója szerint 1-2 rendőrautó volt a téren, mivel a demonstráció teljesen békésen zajlott. Délre szinte teljesen megtelt a Hősök tere Szépművészeti Múzeum felőli oldala, 150-200 autó gyűlt össze.

Annyi autó jött össze, hogy az egyik kanyaradósávot is elfoglalták, ám ezt leszámítva zavartalan volt a forgalom a környéken.

Hirdetés

Az oktatók 12:30 körül hagyták el a teret a Népliget felé rendőrségi motoros felvezetés mellett. Erre az időre a rendőrség lezárta a Dózsa György út egy részét. Nagyjából 10 perc alatt ki is ürült a Hősök tere, a demonstráció hivatalosan is véget ért.

Este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is tüntet, de ők nem a Hősök terén, hanem az Erzsébet hídon.

Forrás: Telex.hu, Borítókép: Barakonyi Szabolcs / Telex

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája