Hirdetés

Hírek
Futóverseny miatt változik hétvégén a főváros közlekedése, itt lesznek lezárások – térkép
Futóverseny miatt változik hétvégén a főváros közlekedése, itt lesznek lezárások – térkép
Hirdetés

A Vivicittá miatt szombaton is lesznek már lezárások, de nagy mértékben vasárnap korlátozzák majd ideiglenesen a forgalmat több forgalmas belvárosi úton.

Szombaton és vasárnap lesz Budapesten a Vivicittá félmaratoni futóverseny, emiatt lezárnak egy időre több fő közlekedési útvonalat, illetve változik egyes buszok, villamosok, trolik útvonala, menetrendje – hívta fel a figyelmet pénteken a BKK.

Szombaton a futóverseny miatti forgalomkorlátozások csak a Városligetet és az arrafelé közlekedő trolik, buszok forgalmát érintik. Vasárnap azonban hosszabb-rövidebb időre lezárják egyebek mellett a Lánchidat, a Szabadság hidat, Pesten az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, az alsó rakpartot, a Dózsa György út és a Váci út egy-egy szakaszát, Budán pedig az Attila utat és az alsó rakpartot. A BKK azt ajánlja: aki a belvárosba tart, annak érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban valamelyik metrót választania. Indulás előtt érdemes tájékozódni a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

Szombat délután 14 óra 45-től 15 óra 30-ig, majd 16 órától 16 óra 40-ig lezárják a Dózsa György út Váci út felé tartó oldalát az Ajtósi Dürer sor és az Andrássy út között.

Vasárnap lezárják a forgalom elől a Pesti alsó rakpartot 8 órától 12 óra 20-ig, a Hősök terét, az Andrássy utat, valamint a József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd útvonalat pedig 9 óra 50 és 12 óra 50, majd 13 óra 50 és 15 óra 20 között. A Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Rákóczi híd között 10-től 12-ig, a Szabadság hidat, valamint a Közraktár utcát délelőtt fél 11-től délig zárják le.

A Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nyugati téri felüljárón, a Váci út egy részén sem lehet majd közlekedni késő délelőtt és kora délután vasárnap. A Dózsa György utat a Lehel utcától az Ajtósi Dürer sorig a Hősök tere irányába ugyancsak ebben a két időszakban nem használhatják az autósok.

© forgalmivaltozasok.hu

A BKK szerint a futóverseny miatt egyebek mellett a 2-es, a 4-es, 6-os, a 19-es és a 41-es villamosok menetrendje borul. Változás lesz az 5-ös, a 9-es, a 20-as és 30-as buszok, valamint a 70-es, 72-es, 73-as, 75-ös, 78-as és 83-as trolik vonalán.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170407_futoverseny_miatt_valtozik_hetvegen_a_fovaros_kozlekedese_itt_lesznek_lezarasok
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés