Hirdetés

Gondolkodtató
Futárt mértek be: Megihlette a rendőrséget a járművön lévő matrica
Futárt mértek be: Megihlette a rendőrséget a járművön lévő matrica
Hirdetés

Egy futár a ferihegyi gyorsforgalmin jócskán túllépte a megengedett sebességet, de ez önmagában még nem lenne túl izgalmas. Az annál inkább, ahogy a rendőrség beszámolt róla, valóságos irodalmi alkotás született.

Hogyaztmondja: tesz ő a világ összes létező fennforgására, mivel foglalkozását tekintve áruszállító. (Oké, nem pont így fogalmazott, valamivel plasztikusabban-vulgárisabban, de ez volt a lényege. Tiszta beszéd, jól artikulált, messzemenőkig méltányolható. Szinte.)

Nem árult zsákbamacskát az a sofőr, aki furgonjára applikált matricán tudatta a külvilággal, a forgalom többi résztvevőjével, égi és földi helytartókkal tevékenységéből eredeztetett hitvallását. Ars poeticája arról árulkodott, hogy mindennemű kötelmek, dohos konvenciók, emberi és társadalmi egyességek alól ő felmentést élvez; egyfajta kívülálló, következményekkel mit sem törődő, öntörvényű lény.

Hirdetés

Teszek én meg a matricádra, nemkülönben felelősségtaszító felfogásodra is – exponált szenvtelenül 107-nél a pestszentlőrinci zsaruk sebességmérője, a műszerbe kalibrált flegmatikus hűvösséget ugyanis a legcsekélyebb mértékben sem hatotta meg a csomagszállító kancsal küldetéstudata.

A kisteherautóról, egyben másfélszeres sebességhatár-túllépéséről február 25-re virradóra készült felvétel a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, mikoron sofőrje a reptértől Vecsés irányába haladtában a 70-es táblánál taposta a kelleténél karakánabbul a gázt. Sietsége 57 500 forintos közigazgatási bírsággal ért fel, további négy büntetőpontot kapott emlékbe, amik remélhetőleg jobbítóan hatnak a járművezető közlekedési kultúrájára.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés