Fújjátok a hajatokra a defektjavítótokat!

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Nyugisan autózol, és szívod magadba az álmos hajnali napsugarakat. Hirtelen csatt! A következő percben már a gumi sziszegését hallod. Mit teszel? Egy ideális világban tizenöt perc alatt feldobod a pótkereket, és mehetsz tovább. Aha. – írja a totalcar.hu

Nem mentem gyorsan: vagy hetvennel, lakott területen kívül. A szembesávban folyamatos forgalom, az előttem haladó nem tett hirtelen mozdulatot. Talán szerencséje volt, és éppen megközölte, vagy csak ballonosabb volt a gumija. Nekem viszont visszhangzó csattanás. Rohadjon rá az ég, most aztán kettészakadt az egész autó!  Ezt a kátyút megfogtam rendesen.  A következő pillanatban már villogó ESP-ikonnal a műszerfalon, a kormányzással küzdve vettem be a kanyart, hogy a belátható egyenesben félrehúzódjak.

Kiszállva megbizonyosodtam arról, amit úgyis tudtam: lapos a jobb első. Sérülést nem találtam, nyilván a belső oldalon voltak a gondok. Volt már defektem, halál nyugodtan pattintottam fel a csomagtérajtót, és bármilyen használható eszköz helyett a gyári mélynyomó fogadott. Lefagyott az arcomról a mosoly, a vérnyomásom enyhén emelkedni kezdett. Pótkerék – miket beszélek? – vagy legalább mankókerék sehol, de ott a defektjavító.

Totalcar.hu illusztrált fotó

Soha nem használtam még ilyet, de van hozzá fasza leírás, ábrákkal, mindennel.

Rátekertem a szelepre, a dugaszt csatlakoztattam a szivargyújtóba, járattam az autót. A világon semmi nem történt.
De komolyan: mi a fenéért nem lehet egy nyomorúságos mankókereket odatenni minden autóba?

Mit tesz az ember, ha céljától nyolcvan kilométerre, idegen helyen kap defektet, és a javítószett annyit ér, mint halottnak a csók? Beütöttem a telefonomba, hogy gumiszerviz, meg a legközelebbi település nevét. Hívtam az első telefonszámot, részsiker: tényleg gumis, de hívjam húsz perc múlva, mert még nincs a telepen. Végül is, úgysem megyek addig sehova, kivárom – gondoltam. Közben a tehetetlenség miatti düh lett úrrá rajtam. Csak egy szerencsétlen pótkereket akarok, a többit megoldom.

Eltelt a húsz perc, újra tárcsáztam. Fél óra múlva már ott volt az embere egy szerelt kerékkel, persze egy collal kisebb, de sebaj, kitart a szervizig. Bent aztán jött az újabb fejvakarás: defekt a futófelület és az oldalfal találkozásánál, nem javítható. A tesztautón lévő gumi kifutott, már az újabb mintázatot árulják. De abból sem volt készleten sem itt, sem a partnernél. Sőt, ebben a méretben semmiből sem. Márpedig ugye tengelyenként azonos mintázat kellene a szabályok szerint. Én meg ott álltam, és nemhogy azonos, de semmilyen gumi nem volt az autóra. Ha lett volna, került volna 80 ezerbe a pár. Hát nagyszerű.

Aki nagyon ráér, megrendelheti a gumit nagykerből, akár másnap már az autón is lesz. Addig meg menjen tovább busszal, jöjjön vissza, ha elkészült. Akkor két nap megy a levesbe. Mi akkor és ott (mármint Bátonyterenyén) inkább kerítettünk egy használt, de méretazonos gumit, így felemásan ugyan, de óvatosan elgurultam azt a hátralévő nyolcvan kilométert. Így egy fél napot buktam, meg egy használt gumi árát szereléssel, plusz a kiszállást. De tessék csak elképzelni ugyanezt a sztorit éjszaka, a puszta közepén, amikor már nincs nyitva a gumis. Nem hangzik jól, ugye?

Totalcar.hu illusztrált fotó

Ha van bent egy pótkerék, tizenöt perc alatt megoldódik a helyzet, mert a legsatnyább mankókerék is sokkal jobb mint a semmi. Az biztos, hogy saját autóval nem is indulok el anélkül, és ha nem akarsz nagyot szívni, jobban jársz, ha te is magadnál tartasz egyet.

Kedves gyártók, ti meg fújjátok a hajatokra a defektjavítótokat!

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/velemeny/2018/01/31/fujjatok_a_hajatokra_a_defektjavitotokat/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?