Hirdetés

Hírek
Franciaországban kötelező lesz napelemet szerelni a parkolók fölé
Franciaországban kötelező lesz napelemet szerelni a parkolók fölé
Hirdetés

Nemrég fogadták el a francia környezetvdelmi szabályzást, mely a napenergia hasznosításának szabályaira is kitér – szúrta ki a közleményt a vezess.hu.

A francia törvényhozás néhány hete fogadott el számos új környezetvédelmi szabályozást. Ezek kitérnek a városok levegőminőségének javítására, az elektromobilitás támogatására és a napenergia hasznosításának előmozdítására is.

A szabályozások részleteiből kiderül, hogy 2023-tól kezdve minden új, vagy nagyobb felújításon átesett kereskedelmi vagy ipari célú épület, illetve raktárépület, amelynek az alapterülete meghaladja az 500 négyzetmétert, köteles a tetőfelületének 30%-át napelemekkel ellátni.

Valamint kiemeli, hogy

2024-től az 500 négyzetméternél nagyobb új parkolók legalább felét napelemmel kell lefedni, de a fedett parkolók esetében a kötelezettség a terület 100%-a!

Hirdetés

A szabályozás alól kizárólag műszaki vagy műemlékvédelmi akadályok esetén lehetséges eltérni – írják. Franciaországban az első félévben 1367 megawattnyi új naperőművet kapcsoltak a hálózatra, ami rekordnak számít, hiszen 2020-ban és 2019-ben is csak körülbelül 430 MW-ot telepítettek az első félévben.

Franciaország egyébként nem az egyetlen, ahol napelem-telepítési kötelezettséget írnak elő, hiszen már Németország több tartományában is elfogadtak hasonló rendelkezéseket a nyár elején.

Támogatott link:

Akárhogyan is, de napelem nélkül drágább lesz az egyre inkább elektromosságra épülő világunkban az eszközeink, például villanyautónk üzemeltetése.

Los Muertos Crew fotója a Pexels oldaláról / Forrás: vezess.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés