FOTÓK: Síneken ragadt egy autós, majd azonnal az érkező vonat felé rohant, hogy jelezhesse a mozdonyvezetőnek, hogy baj van

FOTÓK: Síneken ragadt egy autós, majd azonnal az érkező vonat felé rohant, hogy jelezhesse a mozdonyvezetőnek, hogy baj van

2021-07-04 Facebook
Hirdetés

A sofőr lélekjelenlétének és a mozdonyvezető gyors reagálásának köszönhetően a vonat nem ütközött a sínen ragadt autóval.

Ahogyan azt a 112press.hu megírta, Veszprém irányába tartott a 8-as főúton egy BMW személyautó 2021. július 4-én, reggel. A sofőr elmondása alapján egyértelműen az ő hibájából történt a baleset, mivel a pont szemből sütő felkelő nap elvakította és későn vette észre a pirosan villogó fénysorompót és a lezárt félsorompót Jánosházánál. A férfi a fékbe taposott. Azért, hogy ne törje le a sorompókart jobbra kormányozta az autóját, ami a padkán egy korábbi, június 11-én történt balesetben kiszóródott sörtörkölyön irányíthatatlanná vált és az útról letérve a sínekre csapódva állt meg.

A sofőr tudta, hogy a piros jelzés miatt másodperceken belül vonat érkezhet, ezért kiszállt az autójából, majd körbenézve jobbról, a kanyaron túl meglátta az érkező mozdony lámpáját.

A férfi rohanni kezdett a síneken a vonat felé és a karját magasba tartva, integetve jelezte a mozdonyvezetőnek, hogy baj van.

Fotó: 112press.hu

A személyvonat erős fékezés után időben meg tudott állni a sínen elakadt autó előtt.A helyszínre jánosházi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként, akik áramtalanították a járművet. Sárvári és körmendi hivatásos egységek mellett kamondi önkéntes tűzoltók is vonultak a kárhelyszínre és levontatták a sínekről a BMW-t.A személyautó vezetője kisebb hámsérüléseket szenvedett az arcába robbanó légzsáktól, a vasúti pályában nem keletkezett kár.

Fotó: 112press.hu

Hirdetés

Fotó: 112press.hu

Forrás: 112press.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés