Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Rosszul rögzített rakomány, rozsdás fékek, agyonhasznált adatrögzítő lap a fedélzeti menetíróban – Tovább is van mondjam még?
FOTÓK: Rosszul rögzített rakomány, rozsdás fékek, agyonhasznált adatrögzítő lap a fedélzeti menetíróban – Tovább is van mondjam még?
Hirdetés

Alapvetően nem megfelelően szállította rakományát, ezért ellenőrizék a rendőrök, aztán jött egy sor meglepetés.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2021. április 28-án 11 óra 30 perc körül a 7-es számú főút, Székesfehérvárt elkerülő szakaszán figyeltek fel egy teherautóra, aminek a rakfelülete balra dőlt a nem megfelelően rögzített szállítmánya miatt.A rendőrök a tehergépjárművet megállították és az ellenőrzés során számtalan hiányosságot tapasztaltak.

A nem megfelelően rögzített járműkarosszéria elemek és más fémhulladékok mellett, a jármű bal oldali laprugója törött volt, az akkumulátorai nem voltak lerögzítve, a kipufogódobját egy dróttal rögzítették, a féktárcsák felülete tiszta rozsda volt, ezért feltételezhető, hogy nem működtek megfelelően.

Fotó: police.hu
Hirdetés

A felsorolás még nem ért véget ugyanis repedt volt a szélvédője is, a fedélzeti menetíró készülékbe behelyezett adatrögzítő lapot pedig már annyiszor használták, hogy abból a vezetési és pihenő időt nem lehetett megállapítani.

A járművezető az áruszállításról fuvarokmányokat bemutatni nem tudott, PAV és gépjárművezető képesítő igazolással nem rendelkezett, valamint a korábbi napokról sem tudott adatrögzítő lapokat a rendőröknek átadni.

Az egyenruhások a jármű továbbhaladását megtiltották és az elkövetett szabálysértések miatt a 66 éves férfival szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája