Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Óvodásokkal teli busz előtt büntetőfékezett egy autós – Az ütközés elkerülhetetlen volt
FOTÓK: Óvodásokkal teli busz előtt büntetőfékezett egy autós – Az ütközés elkerülhetetlen volt
Hirdetés

Óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt egy kisteherautó, majd befékezett, az ütközést nem lehetett elkerülni. A biztonsági övet minden kicsi használta, így nem lett bajuk.

Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek – 20 kislány és 20 kisfiú – utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet.

Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

Hirdetés

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Hirdetés

Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés