Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Öt ember megsérült, miután fának ütközött autójával egy embercsempész
FOTÓK: Öt ember megsérült, miután fának ütközött autójával egy embercsempész
Hirdetés

A balesetben a grúz sofőr, valamint öt utasa közül négyen megsérültek.

Lakossági bejelentést követően ellenőriztek a járőrök  2022. április 16-án 7 óra 10 perckor Rábaszentmihály belterületén egy magyar rendszámú gépkocsit, ami balesetet szenvedett, fának csapódott, majd a feje tetején állt meg. Az autót egy 49 éves grúz férfi vezette, abban további öt külföldi utas tartózkodott, akik a helyszínről elfutottak ugyan, azonban a Rábaszentmihályi Polgárőr Egyesület tagjai a közelben feltartóztatták őket. A migránsok közül négyen szír, míg egyikük afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járművezetőt a rendőrök elfogták, és a feltartóztatott utasokkal együtt – sérüléseikre tekintettel, kórházi ellátásukat követően – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x