FOTÓK: Nem tartotta be a követési távlságot, ezért okozott balesetet egy kamionos az M1-es autópályán

FOTÓK: Nem tartotta be a követési távlságot, ezért okozott balesetet egy kamionos az M1-es autópályán

2021-09-23 Facebook
Hirdetés

A balesetben a személygépkocsi vezetője és utasa is megsérült.

Az M1-es autópályán, Győr térségében, Hegyeshalom felől Budapest irányába közlekedett a külső forgalmi sávban egy kamion vezetője 2021. szeptember 22-én 10 óra 13 perckor.  Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtte azonos irányban és forgalmi sávban közlekedő, majd forgalmi okok miatt fékezve lassító járműszerelvény mögött, és azért, hogy az ütközést elkerülje a kamionját balra kormányozta. Manővere ellenére jobb elejével nekiütközött az előtte lévő járműszerelvénynek, majd tovább haladva a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő Ford típusú személyautónak is nekihajtott.

Az ütközés ereje a Fordot a bal oldali szalagkorláthoz préselte. A baleset során a vétlen autó vezetője és utasa is megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

Fotók: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a fenti balesetek elkerülése miatt az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A KRESZ meghatározza, hogy egy járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni. A megfelelő követési távolság betartása tehát azt a cél szolgálja, hogy az előttünk haladó jármű vészfékezése esetén se következzen be ütközés.
  • A követési távolság függ a járművek sebességétől, az útviszonyoktól és a vezető reakcióidejétől.
  • Nem feledkezhetünk el arról, hogy vezetés közben figyelmünk megoszlik, illetve pihentségünk mértéke is befolyásolja reakcióidőnket.
  • Fontos tudni, hogy az egyes járműveknek nem csak a gyorsulása, de fékútja között is nagy eltérések vannak.
  • Végül pedig a jármű műszaki állapota is befolyásolja, hogy milyen gyorsan tudunk megállni.

Fotók: police.hu

Hirdetés

Fotók: police.hu

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés