Velünk tartasz?Fotók – Nem hétköznapi akció a rendőrségtől – Kommandósokkal karöltve ellenőrizték a gumiabroncsokat

Fotók – Nem hétköznapi akció a rendőrségtől – Kommandósokkal karöltve ellenőrizték a gumiabroncsokat

2019-12-22 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén először hirdette meg a Téli gumi kommandó elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát.

Az akció célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét a megfelelő gumiabroncsok fontosságára. Ugyan még számíthatunk 10 Celsius fok feletti hőmérsékletre, azonban hamarosan újra lehűlhet a hőmérséklet 7 Celsius fok alá, ezért kérünk mindenkit, hogy a gépkocsiján lévő nyári gumiabroncsait cseréltesse le jó minőségű, 3 évnél nem öregebb téli gumiabroncsra.

A közlekedésbiztonsági kampány keretén belül  a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában került sor egy nem klasszikusnak mondható rendőri ellenőrzésre, melynek során kommandósokkal közösen szemrevételezte a parkoló gépjárművek gumiabroncsainak állapotát.

hirdetés

Fotó: police.hu

Az akció ideje alatt összesen 75 jármű 300 gumiabroncsát ellenőrizték le, melyek közül 13 gépjárműre volt még mindig nyári gumiabroncs felszerelve. 5 évnél idősebb gumiabroncsot 16 gépjármű esetében tapasztaltak a rendőrök.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök találtak egy olyan gépjárművet, amelynek a gumiabroncsában egy nagy csavar volt. A járművet vezető hölgynek felhívták a figyelmét, hogy a gumiabroncs bármikor leengedhet, ha a csavar kiesik belőle, így az azzal való további közlekedés rendkívül balesetveszélyes.

Fotó: police.hu

A hölgy azonnal segítségül hívta a férjét, aki gondoskodott a sérült gumi kicseréléséről.

Azok a járművezetők, akik a helyszíni ellenőrzés során jelen voltak, közlekedésbiztonsági szóróanyagot és hasznos ajándéktárgyakat vehettek át az egyenruhásoktól.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: