Hírek
FOTÓK: Műszaki hiba miatt gyulladt ki egy Citroen a pirosnál – Példás összefogással próbálták oltani az arra járók
FOTÓK: Műszaki hiba miatt gyulladt ki egy Citroen a pirosnál – Példás összefogással próbálták oltani az arra járók
Hirdetés

Egy hete vásárolta használtan a tulajdonosa azt a személyautót, amelyik szerdán délelőtt kigyulladt Szombathelyen, az arra járók példás összefogással próbáltak segíteni az oltásban.

A hét éves autó az előző lámpánál rángatni kezdett és nehezen reagált a gázadásra. A belső sávban álló sofőr leállította, majd újraindította a motort és az autó rendben elindult. A következő lámpánál azonban a motortérből pukkanás hallatszott, majd a benzines autó motortere égni kezdett. Az autót vezető hölgy elmondta, hogy mindig tart az autójában porral oltó készüléket így azonnal megpróbálták megfékezni a lángokat. – nyilatkozta a jármű sofőrje a nyugat.hu-nak.

A motorháztetőt nem nyitották fel, hogy minél kevesebb levegőt kapjon a tűz.

Több autó vezetője is megállt az égő járművet látva és a sofőrök szintén porral oltóval késleltették a tűz terjedését. Egy gyalogos egy közeli üzletbe szaladt be, ahonnan szintén tűzoltó készülékkel tért vissza.

A szombathelyi tűzoltók perceken belül a helyszínre értek és eloltották a motortérben keletkezett tüzet. Sajnos az autó motortere és eleje így is teljesen leégett, de a civilek összefogása és a gyors segítségnyújtás úgy gondoljuk példaértékű.

Fotók: nyugat.hu

Sajnos az autó sofőrjét nem sokkal az incidens után még egy dolog felbosszantotta.

A hölgynek ugyanis nem csak porral oltó készüléke volt, de egész Európára érvényes asszisztencia szerződést is kötött egy hete, amikor az autót megvette.  Ez a fajta biztosítás hasonló esetekben segítséget jelentene.

Hívta is azonnal a biztosítót, azonban ott azt a választ kapta, hogy a befizetése még nem érkezett meg, ezért nem élő a szerződése, így kénytelen volt autómentőt hívni a kiégett járműhöz.

Fotók: nyugat.hu

Forrás: nyugat.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája