hirdetés

Velünk tartasz?
FOTÓK: Kétszer elítélték, de harmadszorra is ittasan ült volán mögé, ráadásul balesetezett is

FOTÓK: Kétszer elítélték, de harmadszorra is ittasan ült volán mögé, ráadásul balesetezett is

2021-05-31 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 46 éves baranyai férfival szemben, akit már több alkalommal elítéltek ittas vezetés miatt – áll az ugyeszseg.hu közleményében.

A járművezetéstől már korábban eltiltott vádlott 2020 októberében egy üveg vörösbor elfogyasztása után, Baranya megyei lakóhelyéről indulva vezette ittas állapotban a személygépkocsiját azzal a szándékkal, hogy egy több mint 40 kilométerre lévő, Kaposvár környéki faluba jusson.

Az ittas vádlott azonban Lad községbe érve, az egyik kanyarban elvesztette az uralmát autója felett, és a vízelvezető árokba hajtott.

A baleset helyszínén a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak az árokba csúszást sérülés nélkül megúszó férfival szemben, mely alapján megállapítható volt, hogy a vádlott súlyosan ittas állapotban vezette a gépkocsiját.

A vádlottnál nem ez volt az első ilyen eset, ugyanis 2018. évben 500.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra, míg 2020. évben 750.000 Ft pénzbüntetésre és 3 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte őt a bíróság.

hirdetés

Fotó: ugyeszseg.hu

A Barcsi Járásbíróság ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 1 év 5 hónap fogház fokozatú – 2 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést és 6 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

A vádlott az esettel kapcsolatban nemcsak a baleseti sérülést, hanem egy újabb bűncselekmény miatti felelősségre vonást is megúszott.

A Büntető Törvénykönyv azon szigorító rendelkezése, amely szerint:

“bűncselekményt követ el az, aki a büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet, ami akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető”

a férfi szerencséjére csupán általa elkövetett bűncselekmény után, 2021. május 14-én lépett hatályba, így ezt még megúszta.

Forrás: ugyeszseg.hu

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK