Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Ittas volt a sofőr, aki miatt két motoros életét vesztette -A motorosok vérében is volt alkohol
FOTÓK: Ittas volt a sofőr, aki miatt két motoros életét vesztette -A motorosok vérében is volt alkohol
Hirdetés

Ittas volt az a 37 éves férfi, aki autójával motorosoknak ütközött még tavaly októberben. A balesetben két motoros vesztette életét, az ő szervezetükben is kimutattak alkoholt. 

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal.

A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.

Fotó: police.hu

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.

Fotó: police.hu
Hirdetés

A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.

A két áldozatot követelő halálos baleset ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Fotó: police.hu
Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés