Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Így néz ki az a bizonyos 1,5 m távolságra figyelmeztető új tábla
FOTÓK: Így néz ki az a bizonyos 1,5 m távolságra figyelmeztető új tábla
Hirdetés

A héten írtunk arról, hogy új táblákkal szeretnék felhívni az autósok figyelmét arra, hogy megfelelő oldaltávolságot hagyjanak a biciklisek előzésekor.

Az első táblát a Dobogókőre vezető országút mentén, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál helyezték ki szerdán. A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a biztonságos, 1,5 méteres előzési oldaltávolság betartására.  Ennek érdekében a Magyar Közútút Nonprofit Zrt.  országszerte olyan útszakaszok mentén helyezi ki az új figyelemfelhívó táblákat, ahol sokan kerékpároznak.

A táblákat a Tour de Hongrie szervezői gyártattják, a Magyar Közút pedig gondoskodik az oszlopok beszerzéséről és így maguknak a tábláknak a kihelyezéséről.

Remélhetőleg a táblák segítenek abban, hogy az utakon a kerékpárosok is nagyobb biztonságban érezzék magukat az autósok között, ám úgy gondoljuk, hogy a rendszer csak akkor működhet jól, ha a kerékpárosok is alkalmazzák a járművezetőktől elvárt 1,5 m távolságot.

Fontos lenne, hogy a biciklivel közlekedők is megértsék, hogy autós szemmel nézve legalább annyira zavaró és veszélyes, a gépjárműhöz közel haladó, jobbról-balról feltűnő biciklis, mint biciklis szemmel az őt közelről megelőző, kikerülő autós.

Hirdetés

 Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája