Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Házilag barkácsolt vontatóval húztak egy autót az M5-ös autópályán
FOTÓK: Házilag barkácsolt vontatóval húztak egy autót az M5-ös autópályán
Hirdetés

A megyei rendőr-főkapitányság ügyeletére 2022. október 18-án 7 körül érkezett bejelentést arról, hogy a sztrádán Szatymaz közelében egy bolgár honosságú autó egy másikat veszélyes módon vontat, a vontatmány cikázik a sávok között. A kiérkező járőrök a sztráda 158-as kilométerszelvényében állították meg a szerelvényt.

Megdöbbenésükre a két autót egy barkácsolt vontatórúd kötötte össze. A rendőrök a szerelvényt haladéktalanul lekísérték az autópályáról ezzel megszüntetve ott a balesetveszélyt, majd a járműveket szétkapcsoltatták.

Hirdetés

A járművezetőkkel szemben a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

Fotó: police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:
– Ha valakinek az autópályán romlik el járműve, a leállósávon haladéktalanul álljon meg, vegye fel a láthatósági mellényt és szálljon ki a gépjárműből!
– Tegye ki az elakadásjelző háromszöget, majd a szalagkorláton túli területről hívjon segítséget (az autópálya kezelője, aki megfelelően biztosítani tudja a helyszínt, autómentő, illetve rendőrség)!
– Autópályáról és autóútról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
– A vontatórudat, illetőleg a vontatókötelet a járműveken úgy kell rögzíteni, hogy az le ne szakadhasson. A vontatórúdnak, illetőleg a vontatókötélnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármű kanyarodás közben össze ne érhessen; nem lehet azonban hosszabb, mint a vontatott jármű. Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni.
– A vontatott jármű féklámpáját és irányjelző berendezését – kivéve ha a járművet emelve vontatják – működtetni kell, továbbá – éjszaka és korlátozott látási viszonyok között – a vontatott járművet is ki kell világítani.

 

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés