FOTÓK: Havazás, hószállingózás, csúszós utak és sajnos balesetek jellemzik a hétfő reggelt

FOTÓK: Havazás, hószállingózás, csúszós utak és sajnos balesetek jellemzik a hétfő reggelt

2020-03-23 Facebook

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban újra téliesebb időjárás várható, tehát sokfelé lehet havazás, hószállingózás és ezzel egyidejűleg csúszós utakra is számítani lehet országszerte..

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is téli üzemmódra vált vissza, hogy 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végezze el a szükséges síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat. A szakemberek ezúttal is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság Útinform szolgálatánál.

Az elmúlt hetekben igazi meleg, napsütéses idő volt a jellemző, ezen felbuzdulva sokan lecserélték a téli abroncsokat nyárira.

Még a száraz utakon is figyelni kell rá, hogy 7 celsius fok alatti hőmérsékleten a téli-, és a négyévszakos abroncsok általában jobb teljesítményt nyújtanak, mint a nyárigumik. A havazásban, esetleges hófúvással érintett területeken pedig egyáltalán nem javasolják az elindulást a szakemberek azoknak, akik már nyári szettre váltottak.

Bár tudjuk, hogy a vírusveszély miatt már sokan otthonról dolgoztok, mégis azt tapasztaljuk, hogy az autós forgalom nem csökkent jelentősen az ország területén, hiszen sokan nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az ország több pontján is csúszóssá váltak az utak és emiatt már balesetek is történtek.


A rendőrség közleménye szerint pedig:

Teljes szélességében lezárták reggel a 24-es főutat a 49-es kilométernél, mivel egy tehergépjármű megcsúszott és keresztbe fordult az úttesten.

Továbbá szintén lezárták az z M5-ös autópályát 71-es kilométerénél – a Budapest felé vezető oldalon, itt egy kamion csúszott  meg, majd a szalagkorlátnak ütközött és teljes rakománya az útra borult. Személyi sérülés egyik balesetben sem történt.

Borítókép: 21s facebook, Forrás: 21s facebook / police.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés