Hirdetés

Hírek
FOTÓK: Garázsba csapódott autójával egy ittas autós
FOTÓK: Garázsba csapódott autójával egy ittas autós
Hirdetés

Az egyenruhások megyénk útjain 1024 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést az elmúlt 24 órában, amelyek során egy balesetet okozó járművezető esetében jelzett pozitív értéket a műszer.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, a Móra Ferenc utcában, 2021. november 11-én 21 óra 55 perckor. Egy 54 éves nő közlekedett személygépkocsival a Móra Ferenc lakótelep felől, a Móra Ferenc utca irányába. Az útkereszteződésen áthaladva autójával a szemközti garázssoron lévő egyik garázsba csapódott, annak ajtaját kitörve és az ott parkoló gépkocsit falnak taszítva.

A balesetet okozó jármű vezetője megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A rendőrök a feketeerdei lakossal szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért egészségügyi ellátása során további mintavételről intézkedtek.

 

Fotók: police.hu
Fotók: police.hu
Hirdetés

Fotók: police.hu

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés