Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Ezt soha ne csináld! – Az ülésen ácsorogva, biztonsági öv nélkül utaztatta gyermekét egy autós
FOTÓK: Ezt soha ne csináld! – Az ülésen ácsorogva, biztonsági öv nélkül utaztatta gyermekét egy autós
Hirdetés

Az első ülésen állva utazott egy kisgyermek egy személygépkocsiban Kétegyházán. A férfi, aki vitte őt, úgy gondolta, hogy ez nem probléma, mert csak rövid utat akartak megtenni – írja a police.hu

Kétegyházán, 2020. január 28-án igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az autó első ülésén egy kisgyermek állt. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem ültette gyermekülésbe, mert csak rövid utat akartak megtenni.

Úgy gondolta, nem probléma, ha a gyermek az első ülésen állva utazik. A rendőrök felhívták a figyelmét arra, hogy amit csinált, nagyon veszélyes.

Hirdetés

A gyermek menet közben akár kanyarodáskor, akár kisebb fékezésnél is könnyen elveszítheti az egyensúlyát és leeshet az ülésről, megütheti magát. Baleset, ütközés esetén pedig akár alacsony sebességnél is súlyosan megsérülhet.

Alig egy hete egy 12 éves gyermek vesztette életét, amikor egy autó fának csapódott. A gyermek biztonsági öve nem volt bekötve, az az ülés mögé volt betűrve.

FOTÓK: Nem volt bekapcsolva a biztonsági öv – 12 éves fiú vesztette életét tegnap egy balesetben

A rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyermekekre, tartsák be a közúti közlekedés szabályait!

Rövid útra is ültessék őket a magasságuknak megfelelő, az autóba gondosan rögzített biztonsági ülésbe vagy magasítóra, és kapcsolják be a gyermeket védő övet! Mutassanak példát, minden esetben használják a saját biztonsági öveiket is!

A gyermekbiztonsági rendszer, a biztonsági öv baleset esetén csökkentheti a sérülés súlyosságát, akár életet is menthet.

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája