FOTÓK: Börtönbüntetést kért az ügyészség a férfira, aki öt nap alatt kilenc autót tört fel

FOTÓK: Börtönbüntetést kért az ügyészség a férfira, aki öt nap alatt kilenc autót tört fel

2021-06-16 Facebook
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy sorozattolvaj férfival szemben, aki öt nap alatt kilenc autót tört fel és akkumulátort, rádiósmagnót, hangszórót, pendrive-ot, sőt az egyik járműből két üveg pezsgőt lopott el. Egy alkalommal fiatalkorú társa is volt, ekkor baltával törték be az ablakot azért, hogy némi aprópénzt vigyenek el.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi 2020 májusában éjjelente a lakásához közeli utcákban – három alkalommal közvetlenül a szomszédai előtt – parkoló autók ablakát törte be azért, hogy a bennük lévő értékeket ellopja. Az autók feltörésével általában több kárt okozott, mint amekkora értéket ellopott.

Egyik szomszédja autójából megpróbálta a rádiósmagnót és az akkumulátort kiszerelni, ám végül mindössze egy egészségügyi dobozt tudott elvinni.

A kábelek elvágásával azonban 37 ezer forint kárt okozott. Másik szomszédja autójának pillangóüvegét kitörte, az ajtót kinyitotta és a motortérből egy akkumulátort lopott el.

Egy alkalommal fiatalkorú társa is volt, akivel együtt egy környékbeli utcában parkoló autó bal első ablakát baltával betörték, ám mindössze 2 ezer forint aprópénzt tudtak magukkal vinni.

Az autóban így is 50 ezer forint kárt tettek.

 

Elfogása előtti éjszaka a férfi egy közeli társasház parkolójában ezzel a módszerrel két üveg pezsgőt vett ki az utastérből. Ugyanezen az éjjelen egy másik áldozata autójának vászontetejét vágta ki azért, hogy az összesen 60 ezer forint értékű akkumulátort, rádiósmagnót, szerszámkészletet ellopja.

Hirdetés

A rongálással 200 ezer forint kárt okozott az autó tulajdonosának.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő férfi és szabadlábon lévő fiatalkorú társa ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Forrás: ugyeszseg.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés