Hirdetés
Hírek
FOTÓK: Barátnője apjának vagánykodott a srác, de balesetezett – A férfi lánya kirepült az autó ablakán
FOTÓK: Barátnője apjának vagánykodott a srác, de balesetezett – A férfi lánya kirepült az autó ablakán
Hirdetés

Hosszabb járművezetéstől eltiltást kér az ügyészség annak a száguldozó fiatal férfinak, akit első fokon elmarasztaltak, mivel gyorshajtással és felelőtlen előzéssel balesetet okozott 2019. júliusában Őrhalom közelében – közölte a 112press.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi vádirattal egyezően, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 19 éves endrefalvi fiatalt, aki csaknem tragédiát okozott felelőtlen előzésével. A vádirati tényállás szerint a 19 éves vádlott a 22. számú főúton Balassagyarmat felől Őrhalom irányába vezette Opel típusú autóját, a jobb első ülésen barátnője, a hátsó ülés közepén barátnője 15 éves húga utazott.

A főút 29. számú kilométerszelvényének térségében egy jobbra ívelő útkanyarulat miatt záróvonal választja el a sávokat és „Előzni tilos” jelzőtábla van kihelyezve. A vádlott már korábban is nagy sebességgel haladva több járművet megelőzött, majd miután észrevette, hogy előtte éppen a barátnője édesapja halad, elhatározta, hogy őt is megelőzi az előzési tilalom ellenére.

Hirdetés

130-140 km/h sebességre gyorsított, a járműve teljes terjedelmével áttért a bal oldali forgalmi sávba, így haladt be a beláthatatlan útkanyarulatba.

Ugyanekkor érkezett szemből egy Volkswagen típusú személygépkocsi, amelynek a vezetője a kanyarban előző gépkocsi láttán a frontális ütközés elhárítása céljából fékezett és jobbra kormányozta a járművét, azonban a vádlott ekkorra a gépkocsija bal oldalának ütközött.

Az ütközés következtében a vádlott autója a levegőbe emelkedve többször átfordult, majd több alkalommal az úttestnek csapódva pattogva haladt tovább Őrhalom irányába, amerről egy újabb Ford típusú gépkocsi közeledett. Ennek vezetője a levegőben felé repülő jármű előli kitérés céljából balra, majd jobbra kormányozta autóját, de a vádlotti gépkocsi érintőlegesen így is nekiütközött.

A második ütközés után a még ekkor is nagy sebességgel, összetett mozgásmechanizmussal pörgő vádlotti gépkocsi a bal oldali vízelvezető árokba vágódott, onnan visszapattant az úttestre, végül az első ütközés helyétől 100 méterre, eredeti menetirányával szembefordulva állt meg.

A hátul utazó lány, mivel bekapcsolt biztonsági övet nem viselt, a borulások során kirepült a járműből és egy füves-árkos területre zuhant, és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járásbíróság 2020. február 18-án a vádlottat első fokon 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádat képviselő Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze az ítélet ellen fellebbezést jelentett be, hosszabb tartamú járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazva, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék fog másodfokon dönteni.

Forrás: 112press


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája