Hirdetés

Hírek
FOTÓK: A vétlen sofőr halt meg egy türelmetlen autós okozta frontális balesetben
FOTÓK: A vétlen sofőr halt meg egy türelmetlen autós okozta frontális balesetben
Hirdetés

Kocsisort előzött egy autós Békés megyében, Mezőberény közelében. A manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy szemből érkező autóval. A szabálytalanságnak végzetes következménye lett. A police.hu beszámolója alapján baleset történt 2022. november 18-án reggel 6 óra 30 perc körül Békés megyében, a 47-es számú főúton, Mezőberény közelében. Egy mezőgazdasági gép mögött feltorlódott kocsisort előzött egy személygépkocsi vezetője, de a manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy neki szemből érkező autóval.

A balesetben a szemből érkező kocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, az előző autóst súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy ősszel, illetve télen a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz. A nappalok rövidülésével egyre többet kell sötétben, szürkületben vezetni, és köd, eső, hóesés, fagy is gyakran nehezítheti a közlekedést.

Nagyobb követési távolságot kell tartani, és be kell tartani a sebességhatárokat, illetve ha jelentősen lecsökkent a látótávolság, vagy csúszik az út, a megengedettnél is lassabban kell hajtani. Előzésbe pedig csak akkor szabad belekezdeni, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható, a közeledő járművek távolságát, sebességét jól meg lehet becsülni.

Fotó: police.hu
Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, figyelmesen és legyenek türelmesek!

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés