VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Fontos változás az autós műszaki vizsgaállomásoknál

Csatlakozz Viber Közösségünkhöz
itt:

Az autószervizekben működő műszaki vizsgálóállomás csak a szerviz telephelyén és csak a közlekedési hatóság által kiadott engedély, valamint sikeres auditálás után működhet. Az auditálás 2 évig hatályos. Az erről szóló és jövő év május 20-án hatályba lépő kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A vizsgaállomás létesítése kérelemre indul, arról a telephely szerint illetékes közlekedési hatóság dönt. A kérelemhez – egyebek mellet – csatolni kell a kérelmező megfelelő pénzügyi helyzetéről szóló igazolást. A kérelmező szervezet pénzügyi helyzete abban az esetben megfelelő, ha a kérelem benyújtásának időpontjában köztartozásmentes adózónak minősül.

A  közlekedési hatóság az  engedélyezési eljárás során – a  kérelmező szervezetnek a  kérelemben megjelölt telephelyén – helyszíni szemlét és auditot tart. A hatóság a bemutatott műszaki vizsgálati technológiai eljárási rend alapján határozza meg a  vizsgálóállomás engedélyének a  feltételeit, továbbá azt, hogy milyen kategóriájú járműveket lehet vizsgáztatni ott.

Aki megkapta az engedélyt, annak folyamatosan biztosítani kell annak a feltételeit. Például a pénzügyi feltételeket is, de ebben a rendelet engedékeny: a  közlekedési hatóság – a  vizsgálóállomást működtető szervezet kérelmére – legfeljebb hat hónapi időtartamra haladékot adhat a  pénzügyi feltételek teljesítésére, ha megalapozott üzleti terv alapján, a könyvvizsgáló tanúsítja, hogy meghatározott időn belül nagy valószínűséggel várható a pénzügyi feltételek rendezése.

Amennyiben a  vizsgálóállomás a  kérelem benyújtásának és az  engedélyezésnek a  feltételeit már nem tudja biztosítani, a tevékenységét köteles szüneteltetni. A közlekedési hatóság pedig az engedélyt visszavonja, ha megállapította, hogy az engedély jogosultja a korábbi engedélyezési feltételeknek nem felel meg, és az erre irányuló felszólításában meghatározott határidő eredménytelenül telik el.

Azok a vizsgaállomások, amelyek jövő év május 20-án – hatósági szerződés alapján – működnek, automatikusan megkapják az engedélyt. Egy évük lesz arra, hogy a megkívánt feltételekről tájékoztassák a közlekedési hatóságot.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/fontos_valtozas_az_autos_muszaki_vizsgaallomasoknal.643409.html

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink


hirdetéshirdetéshirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Katt ide!

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?